26 Nisan 2017 09:07

Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Adana ve Mersin'de

Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nin sıradaki durağı Adana ve Mersin.

Paylaş

"Kadınlar sinema yapıyor" diyerek 15 yıl önce başlayan Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali devam ediyor. Bu yıl 11 Mart'ta  İstanbul’da başlayan Filmmor, 5 ilin ardından  27-28 Nisan tarihlerinde Adana, 29-30 Nisan tarihlerinde Mersin'de kadınlarla buluştuktan sonra son bulacak.

KADINLAR ONLARCA FİLMLE BULUŞACAK

Kadınların yaşamlarını, sorunlarını ve hayallerini kendi objektiflerinden yansıtmaları amacıyla kurulan Filmmor Kadın Kooperatifi’nin 15 yıldır düzenlediği festivalin 4 yıldır süren Adana ayağını Adana Kadın Platformu düzenliyor. Bu yıl  "Aç avuçlarını sesini yükselt, gel dirilt, değiştir ”  sloganı ile yola çıkan 15. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali İstanbul, İzmir, Çanakkale, Bodrum ve Giresun'un ardından 27-28 Nisan'da Adana Kültür Sanat Merkezinde (Tarihi Kız Lisesi) gerçekleşecek. İki gün sürecek olan festivalin Adana programında kadınlar Yeşim Ustaoğlu, Iciar Bollain, Rusudan Glurjidze, Leyla Bouzid, Ahu Öztürk, Türkan Derya, Deepa Mehta, Florence Tissot, Sylvie Tissot gibi Türkiye ve dünyadan kadın yönetmenlerin filmlerini izleyecek.

Ayrıca festivalin ikinci gününde  Burcak Güral, Hülya Gülbahar, Melek Özmen, Yasemin Bektaş ile söyleşiler gerçekleştirilecek. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere'de kulüplere vergi operasyonu

SONRAKİ HABER

Şengal ve Rojava saldırıları Adana'da kınandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...