26 Nisan 2017 08:25

Derelerin Kardeşliği: Çernobil Unutulur mu?

Derelerin Kardeşliği Platformu Çernobil’in üzerinden 31 yıl geçtiğini ancak etkilerinin halen devam ettiğini belirtti.

Paylaş

Derelerin Kardeşliği Platformu, Çernobil’in 31. yıldönümünde “Çernobil unutulur mu?” başlıklı yazılı açıklama yayınladı. Faciadan sonra, adına ‘radyasyon’ denen ‘ölüm bulutlarının, tüm canlıları ve gelecek nesilleri, doğal yaşamı tehdit ederek, ölümcül sonuçlar doğurdu belirtildi. Açıklamada Çernobil’in etkilerinin sürdüğüne vurgu yapıldı.

‘AYNI ANLAYIŞ DEVAM EDİYOR’

“31 yıl önceki facia sonrası uyarı ve tepkilere kulak asmayan, gerçek dışı rapor ve açıklamalara imza atıp, bizi yanılttığını sananları da unutmadık! İsimleri, söyledikleri, pozları, yalanları ve sahte raporları aklımızda ve arşivlerimizde çivi gibi çakılı duruyor” diyen platform bugün de aynı anlayışın, aynı kafanın, aynı vurdumduymazlığın, aymazlığın ve pişkinliğin devam ettiğini söyledi.

‘MÜCADELE YILMADAN SÜRECEK’

Platform, Türkiye’de yeni Çernobil ve Fukuşimalar yaşanmaması için; Erivan’daki tehlikeye bir kez daha dikkat çekerek derelerin, vadilerin, suların emperyalist çıkar ve paylaşım hesaplarına alet edilmemesi, suyun ticarileştirilmemesi için yurt genelindeki bütün bileşenleriyle birlikte mücadeleyi yılmadan, dayanışma ve bütünlük içerisinde sürdürmekte kararlı olduğunu belirtti.

‘BİLİM ADAMLARINI KINIYORUZ’

Açıklama şöyle devam etti: 

“Bu mücadelede aynı dili konuşarak, aynı söylemlerle paydaş mücadele verdiğimiz bütün oluşum ve topluluklarla omuz omuza olmaya devam edeceğiz!

Çernobil’in etkilerini halktan saklayan, aynı Çernobil’de olduğu gibi dayatmacı bir zihniyetle HES’leri üzerimize salan siyasileri, kamu görevlilerini, bürokrat ve sözde bilim adamlarını kınıyor ve protesto ediyoruz.

Çernobil’in etkileri ve Fukuşima’da yaşanan facialar sonucunda yaşamlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, hastalıkla mücadele edenlere de acil şifalar dilerken; Metsamor Nükleer Santraline bir kez daha dikkat çekiyor; Mersin’de, Akkuyu ve Sinop’ta nükleer tesislere karşı mücadele eden köylüler ve dostlarımızla birlikte dayanışma içerisinde olacağımızı bir kez daha kamuoyuna deklere ediyoruz!” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Adana'da Arapça tabelalar kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Fethiye'de 'hayır'lı 1 Mayıs çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa