İstanbul 1 Mayıs'ı Bakırköy Halk Pazarı'nda kutlanacak

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, yaptıkları basın açıklamasında İstanbul 1 Mayıs'ının Bakırköy Halk Pazarı'nda kutlayacaklarını açıkladı

26 Nisan 2017 07:45
Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, DİSK Genel merkezinde yaptıkları basın açıklamasında İstanbul 1 Mayıs'ının Bakırköy Halk Pazarı'nda kutlayacaklarını açıkladı. Açıklamaya DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eşgenel Başkanı Lami Özgen, TTB Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel ve TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz katıldı.

TAKSİM YASAKLI

Ortak açıklamayı DİSK Genel Başkanı Kani Beko yaptı. "Dünyanın dört bir yanında milyarlarca işçi için, emekçi için tüm ezilenler ve yok sayılanlar için her 1 Mayıs, birliğin, mücadelenin ve dayanışmanın gücüyle umudun büyütüldüğü gündür" diyerek sözlerine başlayan Beko, Türkiye'de 1 Mayıs'ların iktidar yasakları ve devlet şiddetinin gölgesi altında kutlandığını söyledi. 

77' KATLİAMININ 40.YILI

1 Mayıs 1977 katliamınının 40. yılı olduğunu hatırlatan Beko, "Dayatmanın bu yıl da sürecek olması ölenlere ve işçi sınıfına saygısızlık olarak tarihe geçecektir. Taksim alanı ne yazıkki yeniden yasaklı meydan haline gelmiştir. Uluslararası mahkemelerin verdiği kararları tanımayan hukuksuz yasakta ısrar edenlerin er ya da geç bu tutumlarının hesabını vereceklerinin birkez daha altını çiziyoruz. Bu anlayışa karşı her zamankinden yaygın, kitlesel buluşmayı görev biliyoruz" dedi.

‘TEK ADAM REJİMİNE KARŞI’

Referandum sürecine  değinen Beko, "2017 1 Mayıs'ı, hile-hurda ile dayatılan tek adam rejimine karşı demokrasi için, savaş politikalarına karşı barış için, emek düşmanlığına karşı emeğin hakları için, milyonların hayırlı buluşmaları olarak örgütlenecektir" diye konuştu.

BAKIRKÖY'DE KUTLANACAK

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak İstanbul'da Bakırköy Halk Pazarında kutlamaları yapacaklarını açıklayan Beko,"Türkiye'nin her yerinde yaygın, kitlesel, coşkulu ve hayırlı 1 Mayıs buluşmalarını birlik içerisinde örgütleyeceğimizi ilan etmek istiyoruz" dedi.

‘KIDEM TAZMİNATININ GASPINA KARŞI’

16 Nisan'ın ardından kıdem tazminatına göz dikildiğine dikkat çeken Beko, "Patronlar yük görüyor diye işçi sınıfının ve bütün çalışanların 80 yıllık kazanımına göz dikenlere hayır demek için 1 Mayıs alanlarında olacağız. Taşeron köleliğine ve kamu emekçilerinin iş güvencesinin kaldırılmasına karşı alanlara çıkacağız" diye konuştu.

29 Nisan ise saat 11'de Taksim Kazancı yokuşunda katliamda hayatını kaybedenler anılacak. 1 Mayıs'ta saat 10’da Bakırköy'de toplanacak kitle saat 11'de yürüyüşe başlayacak. Halk pazarında kutlama ise saat 13'te. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

‘İkinci Gezi korkusuyla arkadaşlarımız tutuklandı’

SONRAKİ HABER

Ankara Barosu: İdam çağ dışı bir cezadır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa