26 Nisan 2017 07:08

Trump'ın bir kararnamesi daha yargıdan döndü

San Francisco'daki Federal Mahkeme ABD Başkanı Trump'ın göç politikasına ilişkin bir kararnamesini durdurdu.

Paylaş

San Francisco'daki Federal Mahkeme ABD Başkanı Trump'ın göç politikasına ilişkin bir kararnamesini durdurdu. 

DW Türkçe’nin haberine göre, göç politikasında sert bir çizgi izleyen ABD Başkanı Donald Trump'a bir yargı engeli daha geldi. San Francisco'daki Federal Mahkeme salı günü Donald Trump'ın yasadışı göçmenlere sığınma imkanı sunan şehirlere yapılan federal yardımların kesilmesini öngören kararnamesini durdurdu. Yargıç William Orrick, Trump'ın göreve geldikten sonra imzaladığı ilk kararnamelerden biri olan düzenlemenin Anayasa'ya uygun olmadığına hükmetti. Yargıç Orrick'in kararından ABD'de 300'ün üzerinde şehir ve idari bölgenin etkilenmesi söz konusu.

New York, San Francisco, Boston veya Los Angeles gibi şehirler "Sanctuary Cities" (sığınma kentleri) olarak adlandırılıyor. Bu kentler yasadışı göçmenlerin yakalanıp tutuklanması konusunda federal kurumlarla birlikte çalışmıyor. Trump'ın kararnamesi San Francisco kenti ile Santa Clara idari bölgesi için öngörülen milyarlarca dolar değerindeki federal fonların transferini tehlikeye düşürmüştü. San Francisco ve Santa Clara yetkilileri söz konusu düzenlemeye karşı dava açmışlardı.

ABD Başkanı Trump'ın seyahat yasağı kararnamesi de daha önce ABD'de birçok mahkemenin engeline takılmıştı. Trump'ın son seyahat yasağı kararnamesi İran, Yemen, Libya, Somali, Sudan ve Suriye vatandaşlarının 90 boyunca ABD’ye girişini yasaklamıştı. Kararname ayrıca sığınmacıların da en az 120 gün boyunca ülkeye girişini yasaklıyordu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Akdeniz'de ölüm yolculuğunun bilançosu

SONRAKİ HABER

Bilim konuşuyor: En iyi serbest atış yöntemi karpuzlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa