31 Mart 2011 12:47

Polis tutanaklarında ‘sözde DTP’ ibaresi

“KCK” Mardin davasında dava dosyasında yer alan polis tutanaklarında Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) için “Sözde DTP” ifadesinin kullanılması dikkat çekti.Kürt siyasetçileri ve insan hakları savunucularına yönelik “KCK operasyonu” adı altında Mardin’de 20 kişi ha

Polis tutanaklarında ‘sözde DTP’ ibaresi
Paylaş

“KCK” Mardin davasında dava dosyasında yer alan polis tutanaklarında Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) için “Sözde DTP” ifadesinin kullanılması dikkat çekti.

Kürt siyasetçileri ve insan hakları savunucularına yönelik “KCK operasyonu” adı altında Mardin’de 20 kişi hakkında açılan davanın duruşması Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, tutuklu 12 sanık ile müdafi avukatlar katıldı. Duruşmada iddia makamı esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak üzere süre talebinde bulundu. Sanıkların Kürtçe savunma talepleri mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Müdafi avukatlar, dosyaya dayanak olan ihbar mektubunu gönderen kişinin duruşmada tanık olarak dinlenilmesi talebinde bulundu. Müvekkillerin yargılandığı tüm konuların, üyesi oldukları siyasi partinin faaliyetlerinden kaynaklı olduğuna işaret eden müdafii avukatlar, söz konusu faaliyetlerin yasa dışı faaliyetler değil yasal ve legal faaliyetler olduğu vurguladı. Politik nedenlerle açılan soruşturmanın politik bir davaya dönüştüğü vurgusunda bulunan müdafii avukatlar, tüm sanıkların politik nedenlerle yargılandığı söyledi. Müdafi avukatları, dosya polis tutanaklarında ‘sözde DTP’ ibaresinin konulduğuna dikkat çekerek, “Ülkenin yasalarına göre kurulmuş, seçimlere girmiş, milletvekilleri ve belediye başkanları olan bir siyasi partiye kolluğun bu şekilde bir ithamda bulunması tamamıyla taraf olduğu izlenimini ortaya çıkartmaktadır. Bizce dosyada ifadelerine başvurulan gizli tanıklar dosyayı tamamlamak için eklenmişlerdir” şeklinde görüş belirttiler.  Tahliye talebini reddeden mahkeme duruşmayı 2 Haziran’a erteledi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Halkın seçtiği başkanı devlet indirdi

SONRAKİ HABER

YYÜ YÖK’ü de geride bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...