28 Haziran 2012 11:29

Cezaevinde öldükten sonra tahliye edildi!

Silopi'de "KCK Kent Meclisi" üyesi olduğu iddiasıyla 6 ay önce tutuklanan ve geçtiğimiz gün yaşamını yitiren Süleyman Acar ile birlikte 7 kişi, ilk duruşmada tahliye edildi.Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 6 ay önce tutuklanan ve geçirdiği iç kanama nedeniyle 25 Haziran'da yaşamını yitiren Süley

Cezaevinde öldükten sonra tahliye edildi!
Paylaş


Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 6 ay önce tutuklanan ve geçirdiği iç kanama nedeniyle 25 Haziran'da yaşamını yitiren Süleyman Acar ile birlikte 7 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanıklar Abdullah Aydemir, Ahmet Tutuğ, İsmail Kunur, Emin Kurnaz, Musa Kutluk ve Selime Kıran ile müdafi avukatlar hazır bulundu. İlk duruşma olması nedeniyle kimlik tespiti yapılırken, tutuklu sanıklardan Selime Kıran için tercüman atanması kararı alındı. İddia edilen hususlara ilişkin Selime Kıran'ın Kürtçe beyanı alınırken, sanıklardan İsmail Kunur ile Abdullah Aydemir'in Kürtçe savunması mahkeme tarafından kabul edilmeyerek tutanağa "Türkçe dili dışında bir dilde cevap verdiği görüldü" diye kaydedildi.

TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLMİŞTİ

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde bulunan Sanat Sokağı'nda 18 Mart 2011 tarihinde yüzlerce kişinin katılım ile kurulan "Demokratik Çözüm Çadırı"na gittiği Mahalle Meclisi Toplantısı'nda yemin ettiği iddiasıyla yargılanan, fakat ilk duruşmasına yetişemeden yaşamını yitiren 7 çocuk babası Süleyman Acar'ın (42) ile ilgili ise her hangi bir işlem yapılmadı. Şeker hastası olan ve tutuklandıktan sonra ise, cezaevinde sürekli şeker komasına girdiği öğrenilen Acar ile ilgili tahliye taleplerini her defasında reddeden mahkeme heyeti, müdafi avukatların savunmalarının ardından Acar dahil tüm sanıkların tahliyesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Ekşi için 50 yıl isteniyor

SONRAKİ HABER

TOGO direnişi 2 ayı geride bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...