28 Haziran 2012 11:07

WFTU’dan KESK’e destek

DÜNYA Sendikaları Konfederasyonu (WFTU), yaşanan tutuklamalara karşı, Türkiye’deki sendikalarla dayanışma içinde olacaklarını ve mücadeleye destek vereceklerini açıkladı. WFTU, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Türkiye’de askeri darbeden beri ilk defa sendikaları hedef alan bu denli büyük bir operasyon düzenlendiği

WFTU’dan KESK’e destek
Paylaş

DÜNYA Sendikaları Konfederasyonu (WFTU), yaşanan tutuklamalara karşı, Türkiye’deki sendikalarla dayanışma içinde olacaklarını ve mücadeleye destek vereceklerini açıkladı. WFTU, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Türkiye’de askeri darbeden beri ilk defa sendikaları hedef alan bu denli büyük bir operasyon düzenlendiğini belirtti.

Bildiride, öğrenciler, gazeteciler ve akademisyenlerden sonra hükümete muhalif olan sendikacıların hedef alındığı vurgulandı. 21 şehirde eş zamanlı gerçekleştirilen baskında tutuklanan üyelerin hepsinin Kürt olduğu, öte yandan tutukluların hakim önüne çıkmak ve savunmasını yapmak için bazen bir yıl beklediği ve tutukluluk sürelerinin çok uzun olduğu belirtildi. WFTU’nun bildirisinde, Eğitim Sen ve KESK’in son altı ay içinde faaliyet gösterdiği bazı konuların hükümeti rahatsız ettiği belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Meclis çatışmalara son verecek bir irade gösteremedi

SONRAKİ HABER

CHP’li Ekşi için 50 yıl isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...