25 Nisan 2017 10:53

Mersin’de 1 Mayıs ortak kutlanacak

Mersin emek ve demokrasi güçleri, Cumhuriyet Meydanı'nda yapacakları 1 Mayıs mitinge katılım çağrısı yaptı.

Paylaş

MERSİN emek ve demokrasi güçleri olarak 1 Mayıs’ta Cumhuriyet Meydanı’nda olacaklarını duyuran DİSK/Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, tüm işçi ve emekçilere 1 Mayıs’a katılım çağrısı yaptı.

Genel-İş Sendikası Mersin Şubesinde, işçilerin yanı sıra siyasi parti ve kitle örgütü temsilcilerinin de katıldığı açıklamayı Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy yaptı. Göksoy, “Mersin emek ve demokrasi güçleri olarak bugüne kadar birlik içinde kutladığımız 1 Mayıs’ı yine bu yıl da kutlamak için başvurumuzu yaptık” dedi.

1 Mayıs günü saat 16.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda olacaklarını belirten Göksoy, “Başkanlık hırsı ile referandumda zoru ve YSK eliyle hileyi öne çıkaranlara karşı demokrasiyi özgürlüğü savunmak için, AKP’nin yasaklarına, emek düşmanı politikalarına, sınır tanımaz sömürü ve baskı düzenine karşı durmak için, sermayeye fon olarak sunulan zorunlu bireysel emeklilik sigortasına, esnek, kuralsız, güvencesiz çalışmaya itiraz etmek için, ucuz iş gücü olan göçmen işçiliğe, kiralık işçiliğe, kayıt dışı çalışmaya, çocuk emeğinin sömürülmesine, çocuk istismarına, tacize, tecavüze karşı durmak için, taşeronlaşmaya, özelleştirmeye, sendikasızlaştırmaya ve kamu personel rejimine hayır demek için, iş cinayetlerine karşı tüm halkımızı 1 Mayıs’a katılmaya çağırıyoruz” diye konuştu. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hrant Dink cinayeti anında istihbarat kayıttaymış

SONRAKİ HABER

İsveç’te kadınları aşağılayan örgüte devlet yardımı kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...