25 Nisan 2017 08:23

Laiklik çağrısı yaptıkları için tutuklanan iki kişi serbest

Laiklik çağrısı yaptıkları için tutuklanan iki Halkevleri üyesinin tahliyesine karar verildi.

Paylaş

Reina Katliamı sonrası Okmeydanı’nda bir kahvehanede laiklik propagandası yaptığı için tutuklanan iki Halkevleri üyesi Ayşegül Başar ve Hamit Dışkaya çıktıkları mahmede serbest bırakıldı. 

Laikliği savunduğu için tutuklanan iki Halkevleri üyesinin tahliye edilmesine karar verildi. 

sendika.org'da yer alan habere göre; dava öncesinde Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya CHP Milletvekili Onursal Adıgüzel, DİSK Genel Sekreteri ve TTB Merkez Konsey üyesi Hüseyin Demirdizen de destek verdi.

Açıklamada konuşan Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy,  davanın tarikat yurtlarında tecavüz edilen, köy okulları kapatıldığı için gittikleri tarikat yurdunda yanarak can veren çocukların, imam hatipleştirilen okullardaki gençlerin, mini etek ya da şort giydiği için şiddete uğrayan kadınların da davası olduğunu ifade ederek,  "Laiklik bayrağını yaşamın her alanında ve anında yükseltmeye devam edeceğiz. Bu memleketi şeriatçılara, cihatçılara bırakmayacağız" dedi. 

CHP Milletvekili Onursal Adıgüzel de, 'hayır'cılara yönelik her türlü saldırının gerçekleştiği bir dönemde laiklik isteyenlerin tutuklu olmasına tepki gösterdi; “Biz bu hukuksuzluğa ve gericiliğe inat ‘Hayır daha bitmedi’ demeye devam edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Peşmerge Bakanlığı: TSK saldırısı kabul edilemez

SONRAKİ HABER

CHP’nin yürütmeyi durdurma talebine Danıştay’dan ret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...