25 Nisan 2017 07:37

Fatsa'da madencilerin kullandığı yola bilirkişi keşfi

Fatsa'da altın madencilerinin kullandığı yolun kendisine ait olduğunu söyleyen Ali Atar dava açtı, bu kapsamda bilirkişi keşfi yapıldı.

Paylaş

Fatsa’da altın madeni şirketinin kullandığı yolun kendisine ait olduğunu söyleyen Ali Atar’ın açtığı dava kapsamında bilirkişi keşfi yapıldı, Atar,  “Toprağıma sahip çıkacağım” dedi. 

Fatsa Yukarıtepe Mahallesi Mahsutlu mevkiinde Ali Atar’ın yeri için Ordu Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma kararı almış, buna karşı Ali Atar da dava açmıştı. Davada atanan bilirkişi heyeti incelemesini yaptı.    

Yer sahibinin eşi Emine Atar, “Biz bu bahçeyi 80 yıl önce Hazine’den satın aldık. Kök sökerek, kırık kazarak bu hale getirdik. Elimizden alınmak isteniyor, kabul etmiyoruz.” diyerek tepki gösterirken, oğlu Bayram Atar da, “Toprağımızı savunmaya devam edeceğiz. Ülkemizde adalet kalmasa da ben vicdanların adaletine güveniyorum. Mutlaka kazanacağız, çünkü haklıyız.” dedi.

Ali Atar da kamulaştırmaya itirazdan önce, yolun kendisine ait olduğunu, bunu mahkeme kararıyla belgelediğini, yolu kapatma aşamasında madencilerin lehine arazisini kamulaştırdıklarını, bu nedenle de kamulaştırmaya itiraz ettiğin söyledi. Ali Atar süreçle ilgili şunları söyledi. “Daha önce komşularım kullansın diye 3 metrelik yol bırakmıştım. Madenciler yolu genişleterek 17 metreye çıkardılar. Cevat Atar yolu kapatmak için dava açtı, davayı kazandık. Mahkemeden yolu kapatma kararı çıkacaktı ki kamulaştırma yapıldı. Biz de kamulaştırmaya itiraz ettik.” (Ordu/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Malmö’den Zlatan’a davet: Burada tek dizle de halledersin

SONRAKİ HABER

Bakan Ağbal’dan 'akaryakıtta vergi yükü azaltıldı' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...