25 Nisan 2017 01:26

250 bin Suriyeli çocuk nerede?

CHP’li Şenal Sarıhan, çeteler tarafından suça ve seks işçiliğine zorlanan 250 bin Suriyeli çocuk için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

Paylaş

CHP’li Şenal Sarıhan, devlet korumasına alınmadığı için çeteler tarafından seks işçiliğine, para karşılığı evlendirilmeye, illegal işlerde çalışmaya zorlanan 250 bin Suriyeli çocuk için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

CHP Ankara Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkan Vekili Şenal Sarıhan, Türkiye’deki “Refakatsiz Mülteci Çocuklar”ın durumu için Meclis’te Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi. Sarıhan, Avrupa Polis Teşkilatı’nın (EUROPOL) kayıp göçmenlerle ilgili raporunda, ailesini savaşta ya da göç yolunda kaybetmiş yaklaşık 26 bin çocuğun Avrupa ülkelerine ulaşmış olduğu ancak son iki yıl içinde söz konusu çocuklardan en az 10 bininin kaybolduğunu açıkladığını bildirdi.

Sarıhan, Türkiye’de de 250 bin Suriyeli çocuğun “refakatsiz” olarak nerede yaşadığının bilinmediğini ifade etti. “Binlerce çocuk iltica sistemine giremeyerek, refakatsiz olmalarına rağmen devlet korumasına alınmamakta ve çeteler tarafından seks işçiliğine, illegal işlere, köleliğe ve para karşılığı evlendirilmeye zorlanmaktadır” diyen Sarıhan, ilgili bakanlıkların üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmediğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çocuklarımızın yarınına sahip çıkalım

SONRAKİ HABER

Eskiden burada Kocagöl vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...