25 Nisan 2017 00:55

'Bin lira verseler bile 1 Mayıs’ta işe gitmeyeceğim'

Esenyurt'ta 'referandum değerlendirmesi ve 1 Mayıs' konulu toplantıda konuşan gıda işçisi 'Bin lira verseler bile 1 Mayıs’ta işe gitmeyeceğim' dedi.

Paylaş

Eren ERGİNE
İstanbul

Emek Partisi Esenyurt İlçe Örgütü, farklı iş kollarından işçilerin katılımıyla “referandum değerlendirmesi ve 1 Mayıs” konulu toplantı düzenledi. 16 Nisan’da yapılan referandum nedeniyle işçiler arasında yaşanan kutuplaşmaya dikkat çekilen toplantıda, “Evetçi, hayırcı diye bölünmeden emek cephesinde buluşmalıyız” dendi. Toplantıda, talepler etrafından yürütülecek 1 Mayıs çalışmasının işçilerin birliğini güçlendireceği dile getirildi. Toplantıya katılan bir gıda işçisi, patronların 1 Mayıs’a fazla mesai koyduğunu belirterek “Bin lira verseler bile o gün işe gitmeyeceğim. 1 Mayıs’ta kendim için alanlarda olacağım” dedi. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan EMEP İlçe Başkanı Murat Doğan, Esenyurt’ta yüzde 52 oranında hayır oyu çıktığını belirterek “Emekçiler cebindeki paraya, sofrasındaki ekmeğe bakarak oy verdi. Önümüz 1 Mayıs. Çalışma koşulları ortada, kıdem tazminatının kaldırılması gündemde. Haklarımıza sahip çıkmak için mücadeleyi büyütmemiz gerekiyor” dedi.

AKP HÜKÜMETİ BÖYLE DAHA FAZLA YÖNETEMEZ!

Emek Partisi İstanbul İl Yöneticisi Erkan Sarıoğlu da siyasal gelişmelere dikkat çekti. Türkiye’nin içeride ve dışarıda uyguladığı politikaları eleştiren Sarıoğlu, AKP Hükümetinin ülkeyi böyle daha fazla yönetemeyeceğini vurguladı. Sarıoğlu şöyle devam etti: “İşsizlik artıyor, ekonomik sıkıntılar işçi ve emekçileri hayatını yaşanmaz hale getirdi. İş güvencesi, çalışma koşulları, gelecek kaygısı, örgütlenme sorunu işçilerin en önemli sorunları arasında. Emekçiler olarak bu sorunlara karşı 1 Mayıs’ta taleplerimizle alanlarda olmalıyız” dedi. 

KENDİM İÇİN ALANLARDA OLACAĞIM

1 Mayıs’ta çoğu fabrikanın fazla mesai koyduğunu belirten bir gıda işçisi, bu duruma tepki göstererek: “Bin lira verseler bile o gün işe gitmeyeceğim. 1 Mayısta kendim için alanlarda olacağım” dedi. Asgari ücrete çalışan metal işçisi de referandum çalışmalarına dikkat çekerek “İşçiler referandum çalışmasını cebindeki son kuruşla yaparak, hayır çalışmalarına dahil oldu ama evet çalışması için devletin bütün imkanları kullanıldı. Adil olmayan bir seçim süreci yaşandı. Kimse bize evet kazandı demesin” dedi. Referandumun ardından ağırlaşan kutuplaşmaya vurgu yapan işçi, “İnsanlar düşüncelerinden dolayı yan yana gelmiyor, Evetçiler bir masada, hayırcılar başka masada oturuyor. Bu ayrışmayı kaldırmak için 1 Mayıs’ta talep ve sorunları öne çıkarmalıyız” çağrısında bulundu. 

29 NİSAN’DA YEREL 1 MAYIS KUTLANACAK!

1 Mayıs kutlamalarının illegal yasa dışı eylem gibi lanse edilmesine tepki gösteren işçiler, bu tabloyu değiştirmek gerektiğini belirtti. Toplantıda 29 Nisan Cumartesi günü saat 16.00’da  sendika ve meslek örgütlerinin çağrısıyla Esenyurt meydanda yapılacak yerel 1 Mayıs kutlamasının da duyurusu yapıldı.

ÖNCEKİ HABER

Nakış işçilerinin 1 Mayıs talebi net: 8 saat iş günü!

SONRAKİ HABER

Coşkunöz işçisinden sendikalara kitlesel 1 Mayıs çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...