24 Nisan 2017 21:16

CHP'li Özdiş 'Cumhurbaşkanına hakaret' tutuklamalarını sordu

CHP'li İbrahim Özdiş, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla kaç kişinin tutuklandığını ve cezaya çarptırıldığını Başbakan Yıldırım'a sordu.

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi İbrahim Özdiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla bugüne kadar kaç kişinin tutuklandığını ve cezaya çarptırıldığını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

Çok sayıda yurttaşın sosyal medyada paylaşımları da gerekçe gösterilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla gözaltına alındığını belirten CHP Adana Milletvekili Özdiş, TBMM’ye verdiği yazılı soru önergesinde, bu suçtan tutuklu ve hükümlü olanların sayısının açıklanmasını istedi. Önergede Ahmet Necdet Sezer, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili kaç kişinin bu konuda suçlandığını ve haklarında nasıl bir işlem yapıldığını Yıldırım’a soran Özdiş, yasada değişiklik yapılıp yapılmayacağını da gündeme getirdi.

ÖZEL HAREKATLA HAKARET OPERASYONU

Özdiş geçtiğimiz haftalarda Adana’da 2 çocuk babası Burak Kaan Gülaşlar’ın evine sabah 5 sularında operasyon düzenlendiğini ve özel harekat polislerin ağır silahlarla kapıya gelerek Gülaşlar’ı gözaltına aldığını hatırlattı.

Burak Kaan Gülaşla'nın tutuklandığını belirten Özdiş "Burak Kaan Gülaşla’ın yaşadıklarının akıllara Temmuz 2016’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsına yönelik olan tüm hakaret davalarını geri çekeceğini açıklamasını getirmektedir. 15 Temmuz sonrası birlik beraberliğin kısıtlı olarak yaşandığı ilk birkaç haftada bu kararı veren Erdoğan, sonraki süreçte aynı suçlamayla çoğunlukla 20’li yaşlarda birçok vatandaşımızın gözaltına alınmasını veya tutuklanmasını istemiş veya olanlara göz yummuştur” dedi.

CEZAEVLERİNDE CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN KAÇ KİŞİ VAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla cezaevlerinde kaç kişinin bulunduğunu da soran Özdiş’in Başbakan Binali Yıldırım’a yanıtlaması istemiyle yönelttiği sorular şöyle:

“- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçildiği günden bu yana söz konusu suçlamayla toplam kaç kişi gözaltına alınmış, kaçı tutuklanmış, kaçı hüküm giymiştir? Hüküm giyenlerin ceza süreleri nelerdir?

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapmış olduğu açıklama doğrultusunda 15 Temmuz’dan önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan dönemde kaç kişiyi ‘affetmiştir’ ? Aynı dönemde kaç kişi sosyal medyadan hakaret gerekçesiyle gözaltına alınmış, bu kişiler hakkında hangi işlemler yapılmıştır?

- Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle cezaevlerinde söz konusu suçlamadan tutuklu veya hükümlü kaç kişi bulunmaktadır? Bu kişilerin yaş ortalaması nedir?

- Önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde söz konusu suçlamayla toplam kaç kişi gözaltına alınmış, kaçı tutuklanmış, kaçı hüküm giymiştir? Hüküm giyenlerin ceza süreleri nelerdir?

- 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde söz konusu suçlamayla toplam kaç kişi gözaltına alınmış, kaçı tutuklanmış, kaçı hüküm giymiştir?Hüküm giyenlerin ceza süreleri nelerdir?

- İlgili kanun maddesinde tutuksuz yargılama v.b. değişiklikler yapmak hükümetinizin gündeminde midir?” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Barguti'den parlamenterlere çağrı: Açlık grevine destek olun

SONRAKİ HABER

21. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...