24 Nisan 2017 14:29

Donald Trump 1915'te yaşananlara 'soykırım' demedi

ABD Başkanı Donald Trump 1915 Soykırım için önceki başkan Barack Obama gibi büyük felaket anlamına gelen "Meds Yeghern" ifadesini kullandı.

Paylaş

 

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldikten sonraki ilk 24 Nisan açıklamasını yaptı. Trump, Ermenice’de “büyük felaket” anlamına gelen “Meds Yeghern” ifadesini kullandı.

TRUMP’A MEKTUP: SOYKIRIM OLARAK TANIMLAYIN

ABD Temsilciler Meclisi'nden 80'i aşkın üye Donald Trump'a ortak mektup göndererek, Başkan'dan 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlamasını istemişti.

OBAMA VE BUSH NE DEMİŞTİ?

Trump'tan önce iki dönem boyunca başkanlık yapan Obama, seçim kampanyasında 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyacağına dair söz vermesine karşın, görev başında farklı bir tutum izlemişti. Obama, başkanlık yaptığı yıllardaki 24 Nisan açıklamalarında "soykırım" sözü yerine, Ermenice "büyük felaket” anlamına gelen "Meds Yeghern” ifadesini kullanmıştı.

Trump'tan önceki son Cumhuriyetçi ABD Başkanı olan George W. Bush da "soykırım" dememişti. Bush da görev yaptığı iki dönemdeki açıklamalarında, "soykırım" yerine, "tarihin en büyük trajedilerinden biri" ya da "20'nci yüzyılın en korkunç trajedilerinden biri" gibi ifadeler kullanmayı tercih etmişti. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Mühürsüz oylar AGİT ön raporunda

SONRAKİ HABER

Adana’da 1 Mayıs çağrısı: İş güvencesi için alanlara!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...