24 Nisan 2017 14:23

Mühürsüz oylar AGİT ön raporunda

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na (AGİT) bağlı referandumla ilgili yayınladıkları raporun ilk bölümünde 'Mühür oylar'a dikkat çekildi.

Paylaş

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na (AGİT) bağlı gözlemciler referandumla ilgili ön raporlarını yayınlarken, rapordan ortaya çıkan ilk bölümde ‘mühürsüz oylar’a dikkat çekildi.

Anayasa değişikliği referandumu için hem kampanya döneminde hem de referandum gecesi incelemelerde bulunan AGİT üyelerinin, hazırladığı ön rapordan bölümler ortaya çıktı. YSK’nin oy verme işlemi sona erdikten sonra açıkladığı ‘Mühürsüz oy pusulası ve zarfların dışarıdan getirildiği kanıtlanmadıkça geçerli sayılması’ kararına yönelik eleştirilerin yer aldığı raporda şu ifadeye yer verildi: YSK referandum günü sandık kurulu tarafından uygun bir şekilde mühürlenmeyen oy pusulalarının geçerli ve sandık kurulu tarafından mühürlenmeyen oy pusulalarının geçerli kabul edileceği yönünde iki talimat yayımlamıştır, ikinci talimat bazı sandık kurulları tarafından oyların sayımı başladıktan sonra yayımlanmıştır. Bu talimatlar önemli bir güvenlik tedbirini ortadan kaldırmıştır ve bu türdeki oy pusulalarının açık bir şekilde geçersiz kabul edileceğini öngören yasaya aykırıdır. Partiler tarafından atanan sandık kurulları üyeleri sandık sonuç tutanaklarını imzaladığı için konunun kapandığını belirtmiştir; YSK kararının temyiz olanağı mevcut değildir.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İktidar medyasında ‘temizlik’ kavgası sürüyor

SONRAKİ HABER

Donald Trump 1915'te yaşananlara 'soykırım' demedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa