24 Nisan 2017 12:50

İŞKUR işçiyi ölüme gönderiyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde İŞKUR'un yürüttüğü Toplum Yararına Programlar kapsamında çalışan kadınlar, traktör kasasına bindirilerek taşınıyor.

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin rekreasyon işinde İŞKUR'un yürüttüğü Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında çalışan kadınlar, istiflenmiş bir şekilde traktör kasasında taşınıyor. Olayı telefonuyla fotoğraflayan yurttaşın aktardığına göre kadınlar hergün bu şekilde çalışacakları yere götürülüyor.  İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin 2016 yılı iş cinayetleri raporuna göre hayatını kaybeden 1970 işçinin yüzde 22'i trafik servis kazası nedeniyle öldü. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Keçiören'deki Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde İŞKUR'un yürüttüğü Toplum Yarına Çalışma Programı (TYP) kasmamında çalışan kadınlar resmen ölüme gönderiliyor. Esenboğa Havalimanına giden protokol yolu yakınlarında Keçiörenli bir yurttaşın şahit olduğu olayda,  TYP kapsamında çalışan kadınlar istiflenmiş bir şekilde traktör kasasında taşındı. Yurttaşın telefonundan çektiği fotoğrafta tutacak yer dahi bulamayan kadınları, bir kısmı ayakta giderken, 2 kadın traktör çekisinde çalışacağı alan götürüldüğü görülüyor.  Kadınların iş cinayetine kurban gitmesi ise an meselesiyken fotoğrafı çeken yurttaşın aktardığına göre kadınlar hergün bu şekilde taşınıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ise İŞKUR'la yaptığı protokol gereği TYP'li işçileri şehrin belirli alanlarında rekreasyon işlerinde çalıştırıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlı ve Güvenli Kanunu'na uyulup uyulmadığını denetlerken, kendine bağlı bir kurumun bu şekilde bir skandala imza atması Türkiye'deki durumun vahametini gözler önüne seriyor.

İşçileri bu şekilde taşırken gören trafik ekipleri sadece para cezası kesebiliyorken, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin 2016 yılı iş cinayetleri raporuna göre hayatını kaybeden 1970 işçinin yüzde 22'i trafik servis kazası nedeniyle öldü. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karartmaya sansür uygulandı

SONRAKİ HABER

Üniversiteliler: Yeni anayasayı reddediyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...