28 Haziran 2012 11:21

Ali Deniz ve Baran'a tahliye!

İstanbul'da DTP'nin kapatılmasına yönelik basın açıklamasına katıldıktan sonra "örgüt üyeliği" iddiasıyla gözaltına alınan ve 2 yıl 7 aydır tutuklu bulunan üniversite öğrencileri Ali Deniz Kılıç ve Baran Nayır tahliye edildi.Ümraniye'de DTP'nin kapatılmasını protesto etmek için d&uu

Ali Deniz ve Baran'a tahliye!
Paylaş


Ümraniye'de DTP'nin kapatılmasını protesto etmek için düzenlenen basın açıklamasına katıldıktan sonra gözaltına alınan ve polislerin "patlayıcı madde bulundurduklarına" dair hazırladıkları tutanaklardaki beyanlar üzerine 2 yıl 7 aydır tutuklu bulunan üniversite öğrencileri Ali Deniz Kılıç ve Baran Nayır tahliye edildi. "Örgüt üyesi" oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan ve 2 yıl 7 aydır tutuklu yargılanan üniversite öğrencileri Kılıç ve Nayır'ın duruşması, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Kılıç ve Nayır ile avukatları hazır bulundu. Öğrencilerin aileleri, arkadaşları, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan ve CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün de duruşmayı izledi. Savcı, "kuvvetli suç şüphesi" iddiasıyla öğrencilerin tutukluluk halinin devamını talep ederken, avukatlar dosyada Kılıç ve Nayır'ın "molotof attıklarına" ya da "örgüt üyesi" olduğuna dair herhangi bir delil olmadığını söyledi. Avukat Ercan Kanar, müvekkillerinin sadece polislerin tuttuğu tutanaktaki ifadelerine dayanarak, haksız bir şekilde tutuklandıklarını ve öğrenim haklarının ellerinden alındığını belirterek, "Polislerin söyledikleri dışında delil yoksa daha fazla tutuklama devam ettirilemez" dedi. Kanar, ayrıca içinde patlayıcı madde olduğu belirtilen poşetin üzerinde müvekkillerine ait parmak izi bulunmadığını, iddianamenin emniyet mantığıyla hazırlandığını dile getirdi. Yine polislerin verdiği beyanlarda çelişkiler olduğunu söyleyen Kanar, "Bizler yazılı hukuk kurallarının özgürlüklerin lehine geliştirmesini talep etmemiz gerekirken, uygulamalar nedeniyle sizlere karşı yazılı kuralları savunur hale geldik" dedi. Kanar, müvekkillerinin delil yokluğundan tahliyesini talep etti. Avukat Murat Ato da, 2 yıl 7 ay tutukluluğun infaz hesabına dayandığını 3. yargı paketinde TCK 220/6 maddedeki cezalar yarıya indirildiğini bu doğrultuda infazın tamamlandığını söyleyerek, Kılıç ve Nayır'ın tahliyelerini talep etti.


Tahliye kararının ardından Kılıç ve Nayır'ın aileleri ve arkadaşları alkışlarla sevinçlerini gösterdi. Aileler çocuklarını almak için cezaevine doğru yola çıktı.

Öte yandan duruşma öncesi Milyonlar Adalet İstiyor İnisiyatifi aktivistleri, Adliye önünde Kılıç ve Nayır'ın serbest bırakılması için açıklama yaptı. Açıklamada, "Baran ve Ali Deniz'e özgürlük" pankartı açılarak, "Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük", "TMY çöpe tutsaklara özgürlük" sloganları atıldı. Açıklamada 700'ün üzerinde tutuklu öğrenci olduğu hatta bugün 41 öğrencinin daha cezaevinden isimlerinin geldiği belirtilerek, tutuklu öğrencilerin derhal serbest bırakılması istendi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Suriye sınırına uçaksavar gönderildi

SONRAKİ HABER

Greenpeace’den Akkuyu için dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...