24 Nisan 2017 07:55

Reza Zarrab bugün hakim karşısına çıkıyor

New York’ta 75 yıl hapis talebiyle yargılanan Reza Zarrab, bugün yeniden hakim karşısına çıkacak.

Paylaş

ABD’de İran’a uygulanan ambargoyu ihlal etmek ve dolandırıcılık gibi  suçlamalarla New York’ta 75 yıl hapis talebiyle yargılanan Reza Zarrab, bugün yeniden hakim karşısına çıkacak. Duruşmada Reza Zarrab’ın iki yeni avukatı New York eski Belediye Başkanı Rudolph Giuliani ile ABD eski Adalet Bakanı Michael Mukasey’in davadaki rolü ve çıkar çatışması iddiaları ele alınacak. Hakim Richard Berman’ın iki avukatı azledebileceği belirtiliyor.

Amerika’nın Sesi’nin (VOA) “kritik” olarak nitelediği duruşmada  Sarraf’ ın tartışma yaratan iki yeni avukatı Rudolph Giuliani ile Michael Mukasey’in davadaki rolü ve çıkar çatışması iddiaları ele alınacak. Haberde VOA, “Giuliani ve Mukasey’in ABD’nin ulusal güvenlik çıkarlarını korumak amacıyla Zarrab’ın avukatlığını üstlenmesi sonrasında Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi, davanın Amerikan basının da gündemine girmesine neden olmuştu” denildi. 

Bazı hukukçuların Giuliani ve Mukasey’in yönetim adına davada aracılık yapmasını yargıya müdahale olarak değerlendirdikleri ve Hakim Berman’ın, Giuliani ve Mukasey’i, davadan bu yargıya siyasi müdahale gerekçesiyle azledebileceğini belirttiklerine dikkat çekilen haberde  ABD  basınının da davayı çok yakından izlemeye sürdürdüğü vurgulandı.  

MEHMET HAKAN ATİLLA’NIN HAZIR BULUNMASI BEKLENİYOR

Bu arada, Zarrab davasında ikinci tutuklu sanık Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın da bugünkü duruşmada hazır bulunması ve kefaletle serbest bırakılıp tutuksuz yargılanması için mahkemeye başvuru yapması bekleniyor. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Rajtoral’ın ölümü araştırılıyor

SONRAKİ HABER

Paket Postanesini yıkanlar hakkında yasal işlem başlatılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa