24 Nisan 2017 07:40

Afganistan Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı istifa etti

Afganistan’da Taliban saldırı sonrası yüzlerce askerin hayatını kaybetmesi üzerine savunma bakanı ve genelkurmay başkanı istifa etti.

Paylaş

Afganistan'da Taliban'ın iktidardan uzaklaştırıldığı 2001 yılında bu yana güvenlik güçlerine yönelik en kanlı saldırıyı gerçekleştirmesinin ardından savunma bakanı ve genelkurmay başkanı istifa etti.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Eşref Gani, savunma bakanı ve genelkurmay başkanının istifalarını kabul etti" denildi.

Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif şehrinde bulunan ordu karargâhına Cuma günü düzenlenen saldırıda 100'den fazla asker ölmüş ya da yaralanmıştı.

Saldırıyı Taliban üstlenmişti. Bu, Taliban'ın iktidardan uzaklaştırıldığı 2001 yılından bu yana güvenlik güçlerini hedef aldığı en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçti.

Saldırıda kaç askerin öldüğü ise tam olarak netlik kazanmadı. Savunma Bakanlığı, 100'den fazla askerin hayatını kaybettiğini ya da yaralandığını açıkladı.


BBC'ye konuşan yetkililer ölü sayısını 140 olarak verirken, bir görgü tanığı da en az 165 ceset saydığını söyledi.

Ordudan yapılan açıklamada askeri üniformalar giyen Taliban militanlarının, askeri araçlarla karargâha girerek etrafa ateş açtıkları açıklanmıştı.

Saatlerce sürdüğü belirtilen çatışmalarda 10 Taliban militanının öldürüldüğü, bir tanesinin gözaltına alındığı bildirilmişti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Yarkadaş, araştırma şirketleri için kanun teklifi verdi

SONRAKİ HABER

Çin devlet başkanı, Trump'ı Kuzey Kore konusunda uyarmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...