24 Nisan 2017 01:36

İşçiler seçim hilelerine tepkili

Ankara Sincan'da görüştüğümüz işçiler şaibeli referandum sonuçlarına tepki gösterdi.

Paylaş

Eylül ATAKAN
Ankara

Şaibeli referandum sonuçlarını Sincan’da işçilerle konuştuk. Fatih Mahallesi’ndeki işçi duraklarında görüştüğümüz işçiler, referanduma hile karıştığını söylüyor.

Bağdat Baharat’da çalışan bir kadın işçi, “Seçimlerin şaibeli olduğunu düşünen arkadaşlar var. AKP’nin bileğinin hakkıyla aldığını düşünenler de. Benim başım kapalı diye ‘evet’ oyu verdiğimi düşünüyorlar ama her başı kapalı AKP’li değil. Bunun farkına varmalı insanlar” dedi.

Fabrikasının adını vermeyen bir işçi de seçimlerin şaibeli olduğunu düşündüğünü belirterek  “Erdoğan her istediğini aldı. İşçilerin talepleri için hep bir şeyler bahane etti. Şimdi başkan oldu işçiler için ne yapacak bekleyip göreceğiz” dedi. Rona Makine’de çalışan bir işçi de “Evet oyu verenleri tebrik etmek lazım bence çok iyi oldu. Güçlü Türkiye yolunda ilk adımı attık bundan sonra ülkemiz için her şey çok güzel olacak” dedi.

İŞÇİYİ DÜŞÜNEN YOK

Küçük Sanayi’de çalıştığını söyleyen bir işçi ise, “Bu seçim kesinlikle hileli. Adamlar ne yapıp ne edip kendi koltuklarını sağlamlaştırıyorlar. Ben zamanın da İşçi Partisi’ne de oy verdim. Değişen hiç bir şey yok. İşçiyi düşünen yok bu memlekette. Yönetenler hep kendi cebini düşünüyor’’ diyerek sitem etti.

‘BAHÇELİ’Yİ SEVERDİM AMA HAYIR OYU KULLANDIM’

“Devlet Bahçeli’yi dedem gibi severim ama ‘hayır’ oyu kullandım” diyen bir işçi gerekçesini, “Çünkü tek adam istemiyorum, başkanlığın iyi bir sistem olduğunu düşünmüyorum. Erdoğan’ın yerinde kim olursa olsun ‘hayır’ derdim. Seçim sonuçlarına bakarsak AKP istediği sonucu alamadı. Çünkü yapmak istediklerini insanlara anlatmadılar. Bunun yerine CHP ile ‘hayır’ diyenlerle uğraştılar’’  diye açıkladı. Yine çalıştıkları yerin ismini vermek istemeyen iki işçi de fabrikada ilk gün AKP’lilerin gururla “Biz kazandık” dediğini ama oturup konuşunca neler olduğunu anlatmaya başlayınca sessizleştiklerini anlattılar.

ÖNCEKİ HABER

‘Yarının çocukları, gülleri için’

SONRAKİ HABER

İçimizden biri: Nefertiti. Hem de Silifke’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...