24 Nisan 2017 01:28

‘Yarının çocukları, gülleri için’

Körfez Yarımca'dan ev kadını Nursel Koç, referandumun sonuçlarını ve yarının çocukları için mücadeleyi Ahmed Arif'ten dizelerle yazdı.

Paylaş

Nursel KOÇ - Ev kadını
Körfez Yarımca/Kocaeli

“Düşün, uzay çağında bir ayağımız
Ham çarık, kıl çorapta olsa da biri”

Diyordu Ahmed Arif. Yaşanan bu süreci tüm Türkiye doğusu ve batısıyla birlikte belki aynı koşullarda değil ama bir şekilde etkilenerek geçirdi. Halka bir takım dayatmalarla girilen bu süreçte birçok kişi neyi oyladığını bile bilmeden sandık başına gitti. Çevremizde ki bazı kadınlar “Neden evet?” sorusuna “Eşim evet diyor bende evet diyeceğim” diyerek, sorgulamadan oy kullandı. Referandumda sanki Anayasa değil de başka bir şey oylanıyormuş gibiydi. Yakın çevremizde giriştiğimiz “Hayır”ı yükseltme çabası sonuç verdi vermesine ama YSK engeline takıldı. Ama bu hayırı susturmaya yetecek mi? Bence yetmez. Mücadele her koşulda sürecektir.

Onlar iktidarını “Şunu yaptık, şöyle çalıştık, böyle çalıştık” diyerek sunsunlar. Eveti çıkarmak için devletin bütün imkanlarını kullansınlar ama halk bir gün onlara gereken cevabı verecek. Yine Ahmed Arif ile devam etmek isterim;

“Üsküdar’dan bu yan lo kimin yurdu
He canım…”  

Küçücük bir mısra bile anlatmaya yetiyor. Asıl mücadelenin yarının çocuklarına, geleceğimiz olan çocuklarımıza güzel bir ülke bırakmak adına olduğunu. Herkese görev düşüyor, umudumuzu yitirmeden, sahte zaferlerle gezinenlere gereken cevabı vermek için son sözümüde Ahmed Arif’le bitireyim:

“Yarının çocukları, gülleri için
Her birinin ayva tüyü için çilleri için
Koymuş postasını
Gümüş restini
He canım
Sen getir üstünü...”

ÖNCEKİ HABER

Üç yıllık Ukrayna ablukasındaki kent: Pervomaysk

SONRAKİ HABER

İşçiler seçim hilelerine tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...