23 Nisan 2017 23:46

Edebiyat tarihine vapur ve trenle yolculuk

Murathan Mungan'ın Metis için hazırladığı seçkiler, okuyucuyu edebiyat tarihinin içinden tren ve vapurla geçerek bir yolculuk yapmaya çağırıyor.

Paylaş

Metis Yayınları’ndan çıkan “Edebiyat Seferleri İçin Vapur Tarifeleri” ve “Tren Geçti”, okuru edebiyat tarihinde vapur ve trenle bir yolculuğa çıkartıyor. Murathan Mungan’ın hazırladığı kitaplarda Sait Faik’ten Leyla Erbil’e uzanan bir seçki var.

Türkçe edebiyatın geçmişten ve günümüzden birçok hikayesini bir araya getiren bu tematik seçkileri Mungan, “Aralarındaki akrabalık ilişkisini güçlendirmek için aynı anda yayımlanan hem tren odaklı öykülerden oluşan Tren Geçti hem vapur odaklı öykülerden oluşan Edebiyat Seferleri için Vapur Tarifeleri adlı seçkilerle edebiyat tarihimizin içinden tren ve vapurla geçerek yolculuk yapalım istedim. Umarım bu yolculukların sonunda kitaptan, istasyondan ya da iskeleden hoşnut ayrılmış olursunuz” diye anlatıyor.

Tren Geçti’de; Murathan Mungan, Oğuz Atay, Sait Faik Abasıyanık, Sabahattin Ali, Erdal Öz, Tomris Uyar ve Hasan Ali Toptaş gibi daha birçok yazardan hikayeler bulunuyor. Edebiyat Seferleri İçin Vapur Tarifeleri’nde ise; Ziya Osman Saba, Haldun Taner, Sevim Burak, Adnan Özyalçıner ve Leylâ Erbil’de dahil birçok yazarın hikayelerine yer veriliyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fransa'da ilk turun galibi Macron

SONRAKİ HABER

‘Evet’ diyenler bile hileyle kazanıldığının farkında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...