23 Nisan 2017 20:41

23 Nisan resepsiyonundan satır başları

TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyonda CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Başbakan Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Paylaş

TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü dolayısıyla Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın ev sahipliğinde TBMM Şeref Salonu'nda resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve iktidar ve muhalefetten çok sayıda milletvekili katıldı.

Resepsiyonda Kılıçdaroğlu'nun Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamaların etkisi hakimdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki tartışmayla ilgili "Sert muhalefet değildi. Sadece gerçekleri söyledim. Yetkileri alınan bir parlamento, güçlü parlamento olarak sunulacak. Bu akla ve mantığa aykırı bir söylem. Hangi yetkilerin alındığının bir kısmını anlattım" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ise, "Uyum yasaları için uzlaşma ararız, olmazsa yolumuza bakarız" açıklamasında bulundu.

Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı'nı ziyaretinde, askeri törenle karşılanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Abidin Ünal, "Genelkurmay Başkanı'nın direktifiyle inceleme başladı. Tamamladım. Raporu sundum. İki kelime ile söyleyeyim; kasıt yok, kusur var" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da, bölgede devam eden operasyonlarla ilgili "Kararlılık ve fedakarlıkla devam ediyor" ifadelerini kullandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

El Clasico'da skoru Messi belirledi: Real Madrid 2 - Barca 3

SONRAKİ HABER

Alibeyköy'de şaibeli referandum sonuçlarına zincir eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...