23 Nisan 2017 14:10

SES Kongresi seçimle sona erdi

SES 9. Genel Kurulu yeni yönetim kurulu belirlendi. Mevcut Eş Genel Başkanlar Gönül Erdem ve İbrahim Kara yönetim kuruluna tekrar seçildi. 

Paylaş

KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) 3 gün süren 9. Genel Kurulu bugün yapılan seçimle sona erdi. Mevcut eş genel başkanlar Gönül Erdem ve İbrahim Kara, yönetim kuruluna yeniden seçildi. 

3 gün süren genel kurulda Türkiye’de yıllardır süren sağlıkta dönüşüm politikaları, OHAL kararnameleriyle sağlık emekçilerinin görevlerinden ihraç edilmesi, laiklik mücadelesi, kamuda performans sistemi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değiştirilerek iş güvencesinin ortadan kaldırılması gibi birçok konu ele alındı. Tüzük değişiklikleri ve karar önergelerinin tartışıldığı genel kurulda, esnek, kuralsız çalışmayı kural haline getiren performans sisteminin sağlık ve sosyal hizmet alanına etkilerinin ortaya konması ve bu konuda mücadelenin örgütlenmesi kararları alındı. Yine OHAL kararnameleriyle ihraç edilen SES üyeleri ve sağlık emekçileriyle dayanışmanın sağlanması ve yeni bir mücadelenin örgütlenmesi karar altına alındı. Genel kurulda yapılan değişikliklerden biri de üye aidatlarının arttırılması oldu. 

Genel kurulda yapılan seçim sonucunda yönetim kuruluna eş genel başkanlar Gönül Erdem ve İbrahim Kara'nın yanı sıra Aylin Akçay Aydoğan, Selma Atabey, Ali Onal, Pınat İcel Cephe seçildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tarım Orkam- Sen Genel Kurulu’nda iki liste yarıştı

SONRAKİ HABER

Gebzeli işçiler Gıda-İş'in eğitiminde buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...