23 Nisan 2017 13:38

Gazetecilere saldıran futbolcular ifadeye çağrıldı

Çaykur Rizespor ile Medipol Başakşehir arasında oynan maç sonrasında iki gazeteciye saldıran 5 kişi ifade vermeye çağrıldı.

Paylaş

Rize’de, Çaykur Rizespor ile Medipol Başakşehir arasında önceki akşam oynanan ve 3-3 biten maçın ardından konuk takımın kaptanı Emre Belezoğlu’nun bir taraftarla yaşadığı tartışmayı görüntüleyen iki gazeteciye yönelik gerçekleştirilen saldırıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. 

İki gazetecinin şikayet üzerine incelenen kamera kayıtlarında saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen kaleci Volkan Babacan, yedek kaleci Ufuk Ceylan, futbolcu Yalçın Ayhan, tercüman Barbaros Gözmeli ve bir malzemecinin de yer aldığı 5 kişinin ifadelerinin alınmasına karar verildi.

ÇAYKUR RİZESPOR’DANTEPKİ AÇIKLAMASI

Çaykur Rizespor Kulübü, Medipol Başakşehir kafilesindeki futbolcu ve kulüp çalışanlarının gazetecilere yönelik saldırısına yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Açıklamada, “Bizler misafirperverliği ile anılan bir kulübüz. Basınıyla, taraftarıyla, kulüp yönetimi ve teknik heyeti ile centilmen bir kulübüz. Basın mensupları ve Başakşehir futbol takımı kafilesi arasında cereyan eden nahoş olaylar spor kamuoyunu üzdüğü gibi bizi de derinden üzmüştür. Türk futboluna yakışmayan bu olayları kınıyoruz” denildi. 

53 GAZETECİLER DERNEĞİ’NDEN KINAMA

Rize 53 Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu da, Medipol Başakşehir kafilesindeki futbolcu ve kulüp çalışanlarının gazetecilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Medipol Başakşehir kulübünün bazı futbolcu ve çalışanlarının sadece işlerini yapmak olan basın emekçilerine yönelik gerçekleştirdiği vahşi saldırıyı kınıyor, meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Olayı gerçekleştirenlere yönelik Türkiye Futbol Federasyonun gereğini yapacağına olan inancımızı taşıyoruz. Sporcu kimliği ile bağdaşmayan bu insanlık dışı saldırıyı gerçekleştirenler Türk sporuna da gölge düşürmüşlerdir. Bu kişilerin en ağır şekilde cezalandırılması tüm meslektaşlarımızın ortak beklentisidir” (Rize/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Patlamada yaralanan çocuğun durumu ciddiyetini koruyor

SONRAKİ HABER

Astımınız sınavı geçersiz kılmasın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...