28 Haziran 2012 09:31

‘Pankart asan kadınlar darp edildi’

HALKEVLERİ ve ESP üyeleri, AKP Adana il binasına pankart asan kadınların dershane çalışanları ve müdürü tarafından darp edilmesini kınadı.Halkevleri ve ESP üyeleri, İnönü Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Adana Halkevleri Şubesi Başkanı Melihat Bozkurt, kadınların taleplerini bir kez daha dile getirmek için AK

‘Pankart asan kadınlar darp edildi’
Paylaş

HALKEVLERİ ve ESP üyeleri, AKP Adana il binasına pankart asan kadınların dershane çalışanları ve müdürü tarafından darp edilmesini kınadı.

Halkevleri ve ESP üyeleri, İnönü Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Adana Halkevleri Şubesi Başkanı Melihat Bozkurt, kadınların taleplerini bir kez daha dile getirmek için AKP il binasına pankart astığını belirterek, dershane çalışanlarının ve müdürünün kadınlara saldırıp bir saat boyunca darp ettiğini ifade etti. Bozkurt, “Bir saat boyunca yerlerde sürüklenerek darp edildik. Darp edilmemize ses çıkarmayıp izlemeyi tercih eden polisler tarafından Kabahatler Kanunu'ndan 169 TL olmak üzere para cezaları kesildi. Halkevci kadınlar ve üniversiteli kadınlar kolektifi, geçmişten bugüne tüm dünyada kürtaj hakkı için eylem yapan kürtaj yasağını delmek için yaşamı, mesleği pahasına bu mücadeleyi yürüten kız kardeşlerinin, bedel ödeyerek kazandığı bu hakkı dinci gericiliğin, ayrımcılığın, piyasacılığın ucuz politika ve söylemine teslim etmeyecektir. Bizler bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız” dedi. (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

Muhasebeciler ve mali müşavirler dernek kurdu

SONRAKİ HABER

Ekşi sinema, ımdb’ye alternatif 250 filmlik bir liste hazırladı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...