23 Nisan 2017 13:30

Okullara '23 Nisan'ı sadece gününde kutlayın' talimatı

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçede bulunan okullara gönderdiği yazı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına kısıtlama getirdi.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçede bulunan okullara gönderdiği yazı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na kısıtlama getirdi. Gönderilen yazı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının saat 08:00’de başlayarak saat 24.00’te son bulması istendi. Yazıda diğer günlerde okullarda herhangi bir etkinlik yapılmaması gerektiği belirtildi. Eğitim Sen ise duruma tepki gösterdi.

Beykoz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozay imzası ile okul müdürlüklerine gönderilen yazı da şu ifadeler yer aldı: İlgili yönetmeliğin 5. maddesinde ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan günü saat 08.00’de başlar ve saat 24.00’te son bulur’ denilmektedir. Buna göre yukarıda belirtilen saat aralığı dışındaki günlerde 23 Nisan ile ilgili herhangi bir etkinlik yapılmaması hususunda bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Eğitim Sen İstanbul 2 No'lu Şube Hukuk Sekreteri Mehmet Aydoğdu, okulların cemaatlere ve tarikatlara bırakıldığına vurgu yaparak şunları söyledi: Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 23 Nisan kutlamalarını neden kısıtlıyor? Çocukların okullarında bayramlarını kutlamasında ne gibi bir sıkıntı var? Çocuk bayramı bu. Cemaatler ve tarikatların okullarda yaptığı etkinliklerde kapılar sonuna kadar açık. Ders saatlerinde öğrenciler bu cemaatlerin etkinliklerine götürülüyor. Ona neden kimsenin sesi çıkmıyor? Eğitim Sen olarak bu durumu kabul etmiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Cizre’de sağlık merkezi AKP Kadın Kollarına devredildi

SONRAKİ HABER

‘1 Mayıs ‘Hayır’cıların bayramı haline gelmeli’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...