23 Nisan 2017 13:28

Cizre’de sağlık merkezi AKP Kadın Kollarına devredildi

Şırnak'ta halka anadilinde hizmet veren sağlık merkezi, belediyeye atanan kayyım tarafından AKP İlçe Kadın Kollarına devredildi.

Paylaş

Şırnak'ın Cizre Belediyesi bünyesinde 14 Mart 2011 tarihinde halka anadilde sağlık ve eğitim hizmeti vermeye başlayan Bişeng Halk Sağlık Merkezi, belediyeye atanan kayyım tarafından işlevsizleştirildikten sonra AKP İlçe Kadın Kollarına devredildi. Günde ortalama 50 hastaya anadilde sağlık hizmeti yanı sıra köylerde sağlık taraması yürüten sağlık merkezi, IŞİD saldırıları sonrasında Şengal’den göç eden Êzidîlere uzun süre hizmet verdi. Kayyım atmasının ardından birçok çalışanı görevden alınan merkezde sağlık hizmetleri ise son buldu. 

YERİNE KUR’AN KURSU AÇILDI

Sağlık hizmetinin yanı sıra binada bulunan 4 sınıfta 80’e yakın çocuğa da anadilde eğitim veriliyordu. Anadilde eğitimin son verildiği merkezin derslikleri, Kur’an kursuna çevrildi. Yine aynı binada bulunan ve kadınların çeşitli sorunlarının çözümüne katkı sağlayan Stiya Zin Kadın Danışma Merkezi de kapatıldı.

AKP KADIN KOLLARININ MERKEZİ YAPILDI 

Sağlık ve eğitim çalışmalarının son verildiği merkez, AKP Kadın Kolları çalışma mekanına dönüştürüldü. Merkezin kendilerine devredildiğini sosyal medya hesaplarından duyuran AKP’li kadınlar, sık sık toplantılar yaptıklarını da paylaştı. Özelikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden yardım almak isteyen kadınların yönlendirildiği merkezde, AKP üyelik çalışması yürütülüyor.
(Şırnak/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da 4 bin çiftçinin 70 milyon lirası bloke edildi

SONRAKİ HABER

Okullara '23 Nisan'ı sadece gününde kutlayın' talimatı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...