23 Nisan 2017 13:11

Bölgede askeri operasyonlar şiddetleniyor, ölümler artıyor

Bölgede askeri operasyonlar yoğunlaştı. Operasyonlarla birlikte çatışma bölgelerinden peş peşe ölüm haberleri geliyor.

Paylaş

Bölgede kırsal kesimlerde askeri operasyonlar giderek yoğunlaşıyor. Şırnak’ta başlayan operasyon beşinci gününü geride bırakırken, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 8 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve operasyon devam ediyor. Operasyonlarla birlikte çatışma bölgelerinden peş peşe ölüm haberleri geliyor.

ŞIRNAK’TA 6 ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ

Şırnak’ta devam eden askeri operasyon sonucu çıkan çatışmada 2 asker daha yaşamını yitirdi. Bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonda resmi açıklamalara göre bugüne kadar yaşamını yitiren asker sayısı 6 oldu. 

Şırnak merkez ve ilçelerine bağlı yüzlerce bölgede valilik tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağı ardından Cudi, Gabar, Heftanin, Kato ve Besta’da başlatılan askeri operasyonlar devam ediyor. Besta bölgesinde devam eden operasyon sonucu çıkan çatışmada 2 askerin yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Yasağın ardından helikopter destekli başlatılan ve bombardıman altına alınan Uludere’nin Andaç (Elemune) köyünde 2, Besta bölgesinde de 2 asker yaşamını yitirmişti. 

Bölgede çok sayıda korucu ve askerin katılımıyla 5 gün önce başlatılan operasyonlara havadan helikopterler de eşlik ederken, bölge savaş uçakları tarafından da bombardıman altına alındı. 

TSK’DEN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan yazılı açıklama ise şöyle: “23 Nisan 2017 tarihinde saat 07.30 sularında Şırnak/Bestler-Dereler kırsalında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz.”

Doğan Haber Ajansı (DHA) da bölgedeki operasyona ilişkin geçtiği haberde 37 PKK’linin hayatını kaybettiğini duyurdu.  

KULP’TA BİR ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde ise 8 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyon sonucu çıkan çatışmada yaralanan 3 askerden 1’i yaşamını yitirdi. 

Kulp’un Yeşilköy, Tepecik, İslamköy (Kuye), Dolun (Arkatın), Yaylak (Eskar), Ağaçkorur (Beyrok), Karabulak (Nerçîk) ve Alaca (Nedera) köylerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından bölgede başlatılan operasyon sürürken, yer yer çatışma çıktı. Bölgede önceki akşam çıkan çatışmada 3 askerin yaralandığı belirtildi. Diyarbakır’daki hastanelere kaldırılan yaralı askerlerden biri doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. 

2 KÖYLÜ GÖZALTINA ALINDI

21 Nisan’da ilan edilen “sokağa çıkma yasağı” ardından başlatılan askeri operasyonda Eskar köyünde oturan İskender Yaman ve Fuat Güzel isimli yurttaşlar askerlerce gözaltına alındı. Bir süre operasyon bölgesinde bekletilen Yaman ve Güzel Kulp İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Köyde çobanlık yapan Güzel ve köy sakini Yaman’ın gözaltı gerekçesi öğrenilmedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye- Avrupa ilişkilerinde kritik hafta

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da 4 bin çiftçinin 70 milyon lirası bloke edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...