23 Nisan 2017 13:07

Türkiye- Avrupa ilişkilerinde kritik hafta

Türkiye’nin anayasa değişikliği referandumu sürecinde gerginlikler yaşadığı Avrupa ile ilişkileri açısından kritik bir haftaya giriliyor.

Paylaş

Türkiye, bu hafta hem Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu İlkbahar Oturumları’nda hem de AB Dışişleri Bakanları’nın Malta’daki gayri resmi toplantısında önemli bir gündem maddesi oluşturacak. AKPM Genel Kurulu İlkbahar Oturumları, 24-28 Nisan günlerinde Fransa’nın Strazburg kentinde gerçekleşecek. İnsan hakları ve mülteci sorunlarının görüşüleceği oturumlarda, 25 Nisan’da “Türkiye’deki demokratik kurumların işleyişi” konulu bir rapor ele alınacak. AKPM Genel Kurulu’nun Türkiye raporuna ilişkin olarak yapacağı oylamadan, “insan hakları ve demokrasinin durumu nedeniyle” Avrupa Konseyi tarafından daha sıkı bir şekilde denetlenmesi kararının çıkacağı belirtiliyor.  

Bu hafta ayrıca AB Dönem Başkanı Malta’nın başkenti Villetta’da Türkiye açısından önem taşıyan bir toplantı daha yapılacak. AB Dışişleri Bakanları, gayri resmi toplantı için 28-29 Nisan günlerinde Villetta’da bir araya gelecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ege kıyılarının yitip giden sakinleri: Ermeniler

SONRAKİ HABER

Bölgede askeri operasyonlar şiddetleniyor, ölümler artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa