23 Nisan 2017 12:48

Öğrenciler ‘Anahtar’la çocuk işçiliğine ses oldu

Mersin Gazi Anadolu Lisesi Yaratıcı Yazın Ekibi, 'Anahtar' adlı kısa film ile çocuk işçilerin yaşamlarına dikkat çekmek istiyor.

Paylaş

Turan DAL
Mersin

Mersin Gazi Anadolu Lisesi Yaratıcı Yazın Ekibi, öğretmenlerinin de katkısıyla "Anahtar" adlı 5 dakikalık bir kısa film çekti. Öğrenciler, ince detayları senaryoya başarıyla işleyerek yapımını tamamladıkları bu kısa filmde, işçi olmaya mecbur bırakılmış bir öğrencinin kanatlarından nasıl yara aldığını gözler önüne seriyor.

Mersin Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri, 2014'ten bu yana öğretmenlerinin de katkısıyla fotoğraf çalışmaları yürütüp kısa filmler çekerek verimli sanat ürünleri ortaya koyuyor. Her sene sanatsal bir çalışma var eden Gazi Anadolu Lisesinde öğrenciler, bu sene de fotoğraf çalışmalarına devam ederken yapımını tamamladıkları "Anahtar" adlı kısa filmi izleyicilerle buluşturdu. Filmin senaryosunu okulun öğrencilerinden oluşan Yaratıcı Yazın Ekibi, Edebiyat öğretmeni Tolga Yaygın rehberliğinde hazırladı. Yine okulun Edebiyat öğretmenlerinden Zülfü Gül, filmin çekimi ve düzenlemesinde öğrencilerine destekte bulundu.

Filmin Yönetmeni Cengiz Avcı, film hakkında "Filmimizde çocuk işçiliğine dikkat çekmek istedik, hala belli yerlerde çocuk işçiler çalıştırılıyor yasak olmasına rağmen. Konusu çocuk, çocuk hakları, çocuk işçiliği olan kısa film yarışmalarına katılıyoruz. Katıldığımız yarışmalar henüz sonuçlanmadı ancak umutluyuz. Bu yönetmenliğini yaptığım ilk filmdi, şuan elimizde 'Sekiz' adlı kısa film senaryosu var, okul arkadaşım olan Sıla Ceren Balcı’nın yazdığı. Bu filmimizde ise lösemi hastalığına dikkat çekmeyi, farkındalık yaratmayı planlıyoruz'' bilgilerini sundu.

Filmin Kadrosu şöyle:

Yönetmen:Cengiz Avcı
Senarist: Gazi Anadolu Lisesi Yaratıcı Yazın Ekibi
Kamera: Ali Çelik
Kurgu: Cengiz Avcı,Zülfü Gül
Müzik: Tolga Yaygın
Ses: Mehmet Deniz
Oyuncular: Mustafa Polat, Hasan Kanat, İrem Serin, Fatih Burbar, Ferhat Başer, Ferhat Atayılmaz, İsmet Çiçekçioğlu. 

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de çocuk ceza adalet sisteminin sorunları tartışıldı

SONRAKİ HABER

Ege kıyılarının yitip giden sakinleri: Ermeniler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...