23 Nisan 2017 12:47

23 Nisan'da çocuklara oyuncak silah verip, savaştırdılar

Kayseri'deki 23 Nisan etkinliği kan dondurdu. Öğrenciler eline oyuncak silahla bir çatışmayı canlandırdı.

Paylaş

Kayseri’de düzenlenen 23 Nisan kutlamalarında anaokulu öğrencilerine silah verildi. Öğrenciler, ellerine aldıkları oyuncak silahla bir çatışmayı canlandırdı. Rol icabı hayatını kaybeden öğrencinin üzeri bayrakla örtüldü. 

Kayseri’deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, lodos nedeniyle, Sami Yangın Anadolu Lisesi Spor Salonunda yapıldı. Vali Süleyman Kamçı, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, öğrenciler, öğretmenler velilerin katıldığı törende şiirler okundu, seymen ve mehter gösterileri yapıldı.

TEPKİ GÖSTERİLDİ

Törende Şükrü Malaz İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencilerinin ‘Kınalı Kuzular’ ve ‘15 Temmuz’ gösterisinde, temsili bir çatışma anı sergilenerek, bir askerin hayatını kaybetmesi canlandırıldı. Rol icabi hayatını kaybeden öğrencinin üzerine Türk bayrağı örtüldü. Gösteri, salonu dolduran veliler tarafından alkışlanırken, bazı protokol üyeleri ise 23 Nisan kutlamalarında çocuklara oyuncak bile olsa silah verilmesini yadırgadıklarını dile getirdi. (KAYSERİ)

ÖNCEKİ HABER

Gültepe Yunus Emre Cemevi 6. Genel Kurulunu gerçekleştirdi

SONRAKİ HABER

İzmir'de çocuk ceza adalet sisteminin sorunları tartışıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...