Kadıköy'de referandum eylemi: Binler hayırına sahip çıktı

İstanbul Kadıköy'de bir araya gelen yurttaşlar, 16 Nisan referandumundan çıkan şaibeli sonuçları protesto etti.

23 Nisan 2017 11:53
Paylaş

İstanbul Kadıköy Şaşkınbakkal'da toplanan yurttaşlar YSK’nin şaibeli referandum kararına karşı, referandumun iptal edilmesini talep etti. 

Şaşkınbakkal'dan Rıhtım'a yürüyüş gerçekleştiren yurttaşlar, şaibeli referandum sonuçlarını protesto etti.

"Referandum iptal edilsin” pankartı taşıyan yüzlerce yurttaş “Hırsız yandaş YSK”, “Hileli seçim iptal edilsin”, “Susma haykır başkanlığa hayır” sloganlarıyla seçim iptal edilene kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

Yürüyüşe çevrede bulunan yurttaşlar alkışlarla destek verdi. Yürüyüşe sanatçı Barış Atay’ın yanı sıra ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, HTKP Başkanı Erkan Baş, EMEP, Haziran Hareketi, CHP, HDP, üye ve yöneticileri  Hayır Kadıköy Meclisi ve pek çok mahalle ve ilçelerden 'Hayır' meclisleri de katıldı.

Şaşkınbakkal'da toplanan kitlenin sloganlarla Bağdat Caddesi'nden rıhtıma yürüyüşü, polis tarafından engenllenmek istendi. Trafiğinin engellendiği gerekçesiyle polisler Çiftehavuzlar'da kitlenin önünü kesti. Yapılan görüşmenin ardından yürüyüş devam etti.

Daha sonra Bahariye Caddesinde polis, kitleye ara sokaklardan rıhtıma doğru bir yürüyüş güzergahı belirledi. Fakat polisin yürüyüş güzergahını tanımayan binlerce kişi ana cadde üzerinden yürüyüşü gerçekleştirdi.

Kadıköy rıhtıma ulaşan kalabalık adına Barış Atay bir konuşma yaptı. Atay, "İradesine, hayırına sahip çıkanlar, günlerdir mücadele edenler, biz kazandık. Faşizme, savaşa hayır diyenler; işçi, kadın, çocuk cinayetlerine hayır diyenler, bu zülume hayır diyenler, biz kazandık. 'Kaybettiniz' diyenlere kulak asmayın. YSK önünde el pençe duranlara kulak asmayın. Mücadele edenler, biz kazandık. Selam olsun 'Seni başkan yaptırmayacağız' diyenlere. Bu yolda tutsak edilenlere selam olsun. Buradan bir talebimizi dile getiyorum: Eğer seçimler iptal edilmezse sokaklar meşru hakkımızdır. Direnmeye devam edeceğiz. Diktatörlüğün sunduğu karanlığı kabul etmeyeceğiz, yarınlar bizimdir. Hayırla 1 Mayıs'a yürüyoruz. Biz kazandık" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Meclis Başkanı Mustafa Kemal'i anmayınca gerilim yaşandı

SONRAKİ HABER

23 Nisan etkinliği kermese dönüştü, veliler tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...