23 Nisan 2017 11:51

Meclis Başkanı Mustafa Kemal'i anmayınca gerilim yaşandı

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Meclis özel oturumunda Mustafa Kemal Atatürk'ü anmayınca CHP'li milletvekilleriyle arasında tartışma yaşandı.

Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 97’nci yıl dönümünde yapılan özel oturumda, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini anmaması üzerine tartışma yaşandı. 

TBMM'nin açılışının 97'nci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis Genel Kurulu, Meclis Başkanı Kahraman başkanlığında, özel gündemle toplandı. Meclis özel oturumunu açan Meclis Başkanı Kahraman’ın konuşmasının ardından CHP Milletvekili Levent Gök konuşmak için izin istedi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis Başkanı Kahraman'a 'Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmamanızı kınıyoruz' diye tepki gösterdi. 

Meclis Başkanı Kahraman ise, "Biz tarihi şahsiyetleri anmaktan rahatsız olmayız" dedi.

Meclis Genel Kurulu özel oturumuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kuvvet komutanları, AK Parti'li, CHP'li, MHP'li ve HDP'li milletvekilleriyle TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, YÖK üyeleri, siyasi parti genel başkanları, askeri erkan, bürokratlar, dekanlar ve yabancı misyon temsilcileri katıldı.

SAYGI DURUŞU TARTIŞMASI

Ayrıca, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından,  Meclis Başkanı Kahraman, konuşmaya başlayınca CHP'li bazı milletvekilleri Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulunulmadığını anımsatarak, tepki gösterdi. Kahraman, konuşmasını tamamladıktan sonra CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, saygı duruşunda bulunulmasını rica etti. Bunun üzerine Kahraman, "Biz bütün tarihi şahsiyetlere saygı duyarız. Bugüne kadar tabirlerimize böyle bir durum mevzu bahis olmadığı için bunu yapmadık" dedi.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Trabzon'da fırtına can aldı, yolları su bastı

SONRAKİ HABER

Kadıköy'de referandum eylemi: Binler hayırına sahip çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...