28 Haziran 2012 09:30

TOKİ inşaatından düşen işçi yaşamını yitirdi

Van’ın Erciş İlçesi’nde TOKİ’nin Yılkanur yüklenici firmasında çalışan ve soy ismi öğrenilemeyen İbrahim isimli işçi inşaatın 3. katından düşerek yaşamını yitirdi. Ölen işçinin arkadaşları, firmanın sorumluluğu işçinin üzerine yıkarak rapor hazırladığını savundu.Yaşamını yitiren i

TOKİ inşaatından düşen işçi yaşamını yitirdi
Paylaş

Van’ın Erciş İlçesi’nde TOKİ’nin Yılkanur yüklenici firmasında çalışan ve soy ismi öğrenilemeyen İbrahim isimli işçi inşaatın 3. katından düşerek yaşamını yitirdi. Ölen işçinin arkadaşları, firmanın sorumluluğu işçinin üzerine yıkarak rapor hazırladığını savundu.

Yaşamını yitiren işçi ile birlikte çalışan ve ismini vermek istemeyen bir işçi, firma tarafından hazırlanan raporla yaşamını yitiren arkadaşlarının suçluymuş gibi gösterildiğini belirtti. Firmanın raporunda işçinin halat ve kaskını takmadığının yazıldığını ve ölümün sorumluluğunun işçide olduğunun belirtildiğini kaydeden işçi, “İbrahim kask ve halatını takmıştı. Yalnız firma bu olayı örtbas etmek istiyor. Olay iki gündür yaşanmış. Olayın üzeri kapatılmaya çalışılıyor. Olay hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmadı. Bugün bu işçi arkadaşımız öldü, yarın biz de aynı şekilde ölebiliriz” dedi. Konuya ilişkin görüştüğümüz firma yetkilileri ise bilgi vermekten kaçındı.

Bingöl’den Erciş’e çalışmak için geldiği öğrenilen İbrahim isimli işçinin cenazesi Bingöl merkeze bağlı Güveçli (Valan) Köyü’nde toprağa verildi. Erciş’te TOKİ için çalışan yüklenici firmalarda işçi güvenliği sağlanamadığı için yaşanan kazalar daha önce işçiler tarafından protesto edilmişti. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Özalp’te bir ceset bulundu

SONRAKİ HABER

Muhasebeciler ve mali müşavirler dernek kurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...