23 Nisan 2017 10:33

Fırtına, Sivas'ta büyük hasara neden oldu

Sivas'ta etkili olan fırtına nedeniyle çok sayıda araçta hasar oluşurken, çatıdan kopan bazı parçalar kent merkezindeki dükkanların camlarını kırdı.

Paylaş

Sivas'ta dün gece saatlerinden itibaren devam eden fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Öğle saatlerinde etkisini artıran ve meteoroloji verilerine göre hızı saatte yer yer 85- 95 kilometre hıza ulaşan fırtına, birçok binanın çatısının uçmasına neden oldu. Sivas-Ankara karayolu üzerindeki TCDD'ye ait beton travers fabrikasının çatısından uçan parçalar, yola savrularak hareket  halindeki araçların büyük tehlikeye neden oldu. Kısa süreli trafiğe kapatılan karayolu, yol temizlendikten sonra tekrar trafiğe açıldı.

Şiddetli lodos nedeniyle trafik lambaları, reklam tabelaları ve yön levhaları da hasar gördü. Atatürk Caddesi'ndeki bir binadan kopan parçalar ise karşısında bulunan dükkanın camlarını kırdı. Bu sırada kaldırımdan geçen birinin olmaması olası yaralanma ve can kaybını önledi. Öte yandan İnönü Bulvarı üzerindeki Ray Blokları'nın çatılarından kopan parçalar otoparktaki ve cadde üzerindeki onlarca aracın üzerine düştü. İnönü Bulvarı ve Demiryolu Caddesi polis ekipleri tarafından trafiğe kapatılarak vatandaşlar bölgeden uzaklaştırıldı. Belediye ekipleri temizlik çalışması başlattı.

VALİLİKTEN 'ACİL' UYARI

Sivas Valiliği, 'Acil' koduyla uyarı yayınlayarak, görülen kuvvetli rüzgar nedeniyle halkı çatı uçmalarına ve diğer görülebilecek her türlü olumsuzluklara karşı hassas olmaları, zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkmamaları, küçük yaştaki çocukların dışarı çıkarılmaması hususunda duyarlı davranmalarını istedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Perincek: Milli hükümet Erdoğansız olmaz

SONRAKİ HABER

Çelenk koyarken düşen Milli Eğitim Müdürü hastanelik oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...