23 Nisan 2017 10:03

Perincek: Milli hükümet Erdoğansız olmaz

İzmir Kitap Fuarı'nda konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek safını net bir şekilde ortaya koydu: Milli hükümet Erdoğansız olmaz.

Paylaş

İzmir Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında 'Türkiye'nin Çıkış Yolu' adlı söyleşide konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 16 Nisan'daki referandum sonrası ortaya çıkan sonuçla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi tek başına yönettiği dönemin sonuna geldiğini ileri sürdü. Perinçek, “Erdoğan'ın Türkiye'yi tek başına yönettiği dönem bitti. Fakat şunu da görmemiz lazım AKP'nin altında yüzde 40-45 neyse topluluk var, 'Evet' diyenler var, onlar da bizim insanımız. Erdoğan Türkiye'yi tek başına yönetemez ama bugünkü tabloda Erdoğan'ı tamamen devre dışı bıraktığınız zaman bir milli hükümet de kuramazsınız. 15 Temmuz gecesi Tayyip Erdoğan'ı yok edebilirdi Türkiye ama hepiniz o gece kendinizi Tayyip Erdoğan'la yan yana gördünüz" diye konuştu.

AKP iktidarının sonunun göründüğünü savunan Perinçek, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Şu an bir seçim yapılsa AKP'nın yüzde 40- 43 civarında oy alacağı gözüküyor. Önümüzdeki seçimlerde Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'nı kazanamayacak. Bu rakamlarla ortada, bu sonuçlar bir telaş yarattı. Mecliste tek başlarına çoğunluğu da alamayacakları gözüküyor. Üreten Türkiye'yi temsil eden, çağdaş nüfusun yoğun olduğu kültür merkezlerinde AKP büyük oy kaybına uğradı. Önümüzde derinleşen ekonomik bir kriz var. Şu anda da ekonomik krizin içindeyiz."

'HIZLA HÜKÜMET SEÇENEĞİNİ YARATMALIYIZ'

Türkiye'de "bir takım ayak oyunlarıyla" iktidar olmanın mümkün olmadığını söyleyen Perinçek, Türkiye'deki sorunları çözecek bir hükümete ihtiyaç duyulduğunu savundu. Söz konusu hükümetle ilgili Doğu Perinçek, şunları dile getirdi:

“Önümüzdeki kısa dönemde Türkiye'nin vatanseverleri olarak hızla bizim o hükümet seçeneğini yaratmamız lazım. Bunlar kimle yapılıyor? Toplumun her kesiminden beslenen bir Vatan Partisi var. Diğer kimler olacak? Türkiye'nin önündeki süreç çeşitli güçleri bir araya getirecek. Bunun da işaretleri gözüktü. Türkiye'de bütün partiler bölünüyor. AKP, MHP bölündü, CHP'de de çok büyük sorun var. Küresel efendilere bağlı güçlerle bu ülkenin milletine bağlı güçler diye ayıracağımız kamplaşma var.

AKP'nin altında yüzde 40- 45 neyse topluluk var, 'Evet' diyenler var, onlar da bizim insanımız. Erdoğan Türkiye'yi tek başına yönetemez ama bugünkü tabloda Erdoğan'ı tamamen devre dışı bıraktığınız zaman bir milli hükümet de kuramazsınız. ABD, Erdoğan'ı hedef alıyor, 'Seni öldüreceğiz', 'Hapse atacağız' diye sosyal medyada paylaşımlarda bulunuyorlar. Bunun bir sebebi var, Tayyip Erdoğan yönetimi 24 Temmuz'da PKK'yı hendeklere gömen harekatı başlattı. Fırat Kalkanı Harekatı'nı yaptı.  FETÖ'yle mücadele ediyorlar. 15 Temmuz gecesi Tayyip Erdoğan'ı yok edebilirdi Türkiye ama hepiniz o gece kendinizi Tayyip Erdoğan'la yan yana gördünüz. Tayyip Erdoğan'ı devirenler aynı zamanda, sizi de karşısına alıyor. FETÖ'yü, PKK'yı Türkiye'nin üzerine sürenler burada sizleri de karşısına alıyor. Bu gerçeği görmeden bir milli hükümet kuramayız. Davutoğlu'nun, Gül'ün, FETÖ'nün temsil ettiği AKP değil Tayyip Erdoğan'ın temsil ettiği, FETÖ'nün PKK'nın üzerine yürüyen, ABD'nin hedef aldığı AKP'yi tamamen kenarı ittiğiniz zaman, PKK ve FETÖ ile hükümet kurmak zorunda kalırsınız o da milli hükümet olmaz. Milli hükümet, AKP içindeki millicileri de almak zorundadır. Cesaret ve zorluk burada. Tayyip Erdoğan'ın tek başına Türkiye'yi yönetmesi artık söz konusu değil. Geçmişte kalan saflaşmalarla yolumuza devam edemeyiz. Bugüne bakacağız." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

24 Nisan'da yükselecek çağrı: Yüzleşin

SONRAKİ HABER

Fırtına, Sivas'ta büyük hasara neden oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...