23 Nisan 2017 09:25

Arjantinli büyükanneler kaçırılan 122’nci torunu da buldu!

Cuntacı asker ve polislerin kaçırdığı 'torunları'nı arayan 'Plaza del Mayo/Mayıs Meydanı Büyükanneleri', bir 'torun'un daha bulunmasını sağladı.

Paylaş

Arjantin’de, askeri diktatörlük döneminde cuntacı asker ve polislerin kaçırdığı çocuklardan biri daha tespit edildi. On yıllardır ‘torunları’nı arayan “Plaza del Mayo/Mayıs Meydanı Büyükanneleri”, böylece gözaltına alınan ya da öldürülen devrimcilerin kaçırılıp asker ailelerine verilen toplam 122 ‘torun’u ortaya çıkarmış oldular. 

POLİS KAÇIRDIĞINDA ÜÇ AYLIK HAMİLEYDİ

Son tespit edilen torunun, gözaltında kaybedilen Iris Garcia Soler ve Enrique Bustamente’nin oğulları olduğu açıklandı. 

Telesur’un haberine göre Iris ve Enrique, 1977 yılında başkent Buenos Aires’te yaşadıkları pansiyondan federal polis tarafından kaçırıldılar. İkisi de Montoneros hareketi üyesiydi. Iris üç aylık hamileydi. Aylarca gözaltında tutuldular. Iris altı ay sonra, Temmuz 1977’de gözaltında doğum yaptı. Elinden alınan bebeği, Arjantin’deki son askeri diktatörlük döneminde devrimci militanların elinden zorla alınan 400 kız ve erkek çocuktan biri oldu. 

KAÇIRILDIĞI TESPİT EDİLEN 400 ÇOCUK VAR

Bugüne kadar bu çocuklardan 122’si, evlat acılarını yüreklerine gömerek torunlarını bulmak için yıllardır mücadele veren Mayıs Büyükanneleri tarafından bulundu. 

Iris ve Enrique’nin oğullarının bugün iki çocuk babası ve 40 yaşında olduğu ve hala başkent Buenos Aires’te yaşadığı açıklandı. İsmi açıklanmayan ‘torun’un gerçek kimliğini tanıma, akrabalarıyla ilişkiye geçme aşamasında olduğu belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Eski YÖK başkanı Erdoğan Teziç hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Guyana’da anlaşma sağlandı, grevler sona eriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...