23 Nisan 2017 08:20

Çocukların içindeki renklere dokunuyorlar

Tarsus'ta Ressamlar Derneği, 23 Nisan Çocuk Resim Festivali'nin 2.'sini gerçekleştiriyor.

Paylaş

Şahin YÜCEL
Mersin

Tarsus Ressamlar Derneği, 23 Nisan Çocuk Resim Festivali’nin bu yıl 2.’sini gerçekleştiriyor. Tarsus Mehmet Bal Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen festivale çocukların ilgisi yoğun. Çocuklar, farklı yaş gruplarında festivale katılarak bir hafta boyunca resim çalışması yapıyorlar. Bir hafta sonunda çocukların yaptığı çalışmalar sergileniyor. Çocuklar çalışmalarını gerçekleştirirken dernek üyeleri de çocuklara yardımcı oluyorlar. 

Ressamlar Derneği başkanı ve aynı zamanda resim öğretmeni olan Ümit Aslan, bu yıl 2.’si düzenlenen festivalin geleneksel hale geldiğini, festivali düzenleme amaçlarının “çocukların içindeki renklere dokunmak” olduğunu ifade etti. Daha önceki festivale katılan çocukların bu yıl da katıldığını, salonun önünden geçerken merak ederek içeri girip eline boya ve fırçaları alarak çalışma yapan çocuklar olduğunu söyledi. 2. sınıf ve 6. sınıf arası çocukların, tuval üzerine akrilik boya çalışması yaparken daha küçük çocukların tuval üzerine parmak boya çalışması yaptıklarını ve çocukların çok eğlendiğini ifade eden Aslan bu yıl da katılımın çok yoğun olduğunu ifade etti. Geçen yıldan farklı olarak Zihinsel Engelliler Vakfından da çocuklar gelerek çalışmalara katılmışlar. “Çocuklar kalplerine yerleşmiş bir filizi ağaca çevirirler” diyen Aslan, bu çocukların ilerleyen yıllarda daha iyi şeyler yapacağı umudunu taşıyor.

Şahnur da bunlardan biri. Elinde topuyla, salonun önünden geçerken tuvali ve şovaleyi görüyor içeri giriyor.Birinci sınıf öğrencisi ve resim yapmayı çok sevdiğini söylüyor. Sadece Şahnur değil bütün çocuklar çok keyif alıyorlar çalışmalardan. Öykü de 5. sınıf öğrencisi. İlk kez katılıyor çalışmalara ve resim yapmayı çok sevdiğini söylüyor.

Derneğin bir faaliyet alanı da okul duvarlarını resimleyerek renklendirmek. Dernek üyeleri, onlarca okulun duvarını resimleyerek renklendirmiş. Siz de okulunuza davet ederseniz sizi de kırmaz gelirler. 
 

ÖNCEKİ HABER

Köln'de AfD'ye anlamlı yanıt

SONRAKİ HABER

Dünya çapında on binler ‘bilimsel gerçekler’ için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...