22 Nisan 2017 13:38

AKP'li meclis üyesinin lokma dağıtımına para cezası kesildi

Erdek'te AKP'li belediye meclis üyesinin belediyenin belirlediği yerlerin dışında yaptığı lokma dağıtımına zabıtalar tarafından para cezası kesildi.

Paylaş

 

Balıkesir'in Erdek ilçesinde zabıta memurları, AKP'li belediye meclis üyesi Yaşar Ceyhun Mırız'ın, Dersim'deki helikopter kazasında yaşamını yitiren 12 kişi için lokma dağıtmasına, dağıtımın belediyenin önceden belirlediği yerler dışında yapıldığı için ceza kesildi.

Balıkesir'in Erdek ilçesinde, AKP'li belediye meclisi üyesi Yaşar Ceyhun Mırız, Dersim'de düşen helikopterde yaşamını yitiren 12 kişi için çarşamba günü Havuzlu Meydan'da lokma dağıttı. Dağıtımının sonlarına doğru gelen zabıta memurları, belediyenin sadece camilerin çevresinde lokma dağıtımına izin verdiğini belirtip, 5326 sayılı Kabahatlar Kanunu'nun 'emre aykırı davranışları' kapsayan 32'nci maddesini gerekçe göstererek Yaşar Ceyhun Mırız ile Hasan Oduncu'ya 227 lira para cezası kesti. 

Aynı gün belediyenin sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada, "Lokma döktürmek camilerin çevresinde serbest olup, diğer bölgelerde yasaktır. Lokma döken firmalara gerekli bilgi verilmiştir. Vatandaşlarımızın lokma dökümü yapan firmaları, izin verilmeyen bölgelere davet etmemesi ilan olunur. Yukarıda okumuş olduğunuz yazı belirli aralıklarla anons edilmekte ve belediyemizin sosyal medya hesaplarında vatandaşlarımıza duyurulmaktadır. Erdek Belediyesi'nden şehitlere saygısızlık adı altında çıkan yanlış bilgi ve provakasyon amaçlı haberlere itibar etmeyiniz" görüşüne yer verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erdek Zabıta Müdürü Hüseyin Erdoğan "Erdek'te lokma dağıtımı sadece camilerin çevresinde yapılıyor. Bu konuyla ilgili olarak alınan kararı 9 Mart 2017 günü ilgili işyerlerine tebliğ ettik. Vatandaşları ise bu konuda bilgilendirdik. Yazılan ceza işleminden belediye başkanın haberi yoktu. Zabıta memuru arkadaşlar cezayı kesti" dedi.

AKP'li Yaşar Ceyhun Mırız ise "Meclisten bu konuda karar alınmadı. Zabıta memurları gelip uyarıp gidebilirlerdi. Ceza yazmaları bizi üzdü" dedi.

Kesilen ceza yönetmeliğe uygun olduğu için iptal edilmedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir’de yıllar sonra ortak 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

CHP’li Pekşen’den ÇAYKUR açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...