28 Haziran 2012 07:44

Büyükşehir'den habersiz gece yarısı yıkımı

İstanbul Eyüp İlçesine bağlı Nurtepe Mahallesinde gece yarısı operasyonu ile yıkım yapıldı. Sokullu Caddesi üzerinde yıllardır esnaflık yapan iki manav, iki çay bahçesi, kafe ve dürümcünün dükkanları yerle bir edildi. İşyeri sahipleri olaya tepki göstererek  “Tebligatsız ve nedensizce gece yarısında d&uum

Büyükşehir'den habersiz gece yarısı yıkımı
Paylaş

Bu güne kadar işgaliye bedellerini toplayan Eyüp Belediyesi ise olayın kendileri ile bir alakası olmadığını, oranın artık Büyükşehir Belediyesinin yetkisi dahilinde olduğunu ileri sürdü.

Gazetemize konuşan Manav Sırrı Aydın, son bir kaç aydır, yıllardır ödediği işgaliyenin belediye tarafından alınmadığını belirterek, “Ama bunu yapacakları hiç aklımıza gelmedi.  Biz de büyükşehirin bize bildirimde bulunmasını istedik gelip yenileyeceğiz deselerdi çevreye uyumlu, güzel, biz kendimiz de yapardık. Ben orada yatıp kalkıyorum sadece benim manavım değil ki aynı zamanda evim sayılır. Televizyonumu, bilgisayarımı, eşyalarımı hepsini kırıp yerle bir etmişler.  Bizi önceden uyarmadılar. Gece yarısı gelip yapmaları yasadışı” dedi.

NEDEN TEBLİGAT YOK?

Dürümcü dükkanı yıkılan Mahir Karaçam ise “Buzdolabımızı kırıp içindeki her şeyi açmışlar sanki düşmana zarar verir gibi. Bardaklarımızı özellikle çıkarıp orta yerde hepsini kırmışlar, çay ocağını alıp gitmişler. 30 yıldır buradayız, iki yıldır orada iş yapıyorum şikayet eden yok rahatsız olan yok bunu neden yapıyorlar?​” dedi.

Manav İsmail Çelik de, “Kırk yaşındayım sekiz yaşından beri bu işi yapıyorum Nurtepe’de otoban yoktu, köprü yoktu biz burada esnaflık yapıyorduk. 2010’da geldiler işgaliyelerimize baktılar ve bir şey demediler çekip gittiler. Bu zamana kadar bir sorun yaşatılmadı” diye konuştu. Çay bahçesi sahibi Devrim Korkmaz ise “8 yıldır esnaflık yapıyorum. Zararın ziyanın hesabını bile bilmiyoruz, gelip yıkıp gitmişler” diyerek tepki gösterdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanının azarladığı engelli işten çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Taksim’de ihale nöbeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa