28 Haziran 2012 07:34

Sağlık Bakanının azarladığı engelli işten çıkarıldı

Batman’da geçen yıl mayıs ayında, çalışma koşullarının düzeltilmesini istediği için Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından azarlanan görme engelli Nurullah Mehmetoğlu, taşeron şirket tarafından işten çıkarıldı.15 Mayıs 2011’de Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne yaptığı ziyaret sırasında görme engelli

Sağlık Bakanının azarladığı engelli işten çıkarıldı
Paylaş

15 Mayıs 2011’de Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne yaptığı ziyaret sırasında görme engelli Nurullah Mehmetoğlu’nun "Asgari ücretle çalışıyoruz. Koşullarımızın düzeltilmesini istiyoruz" sözlerine kızan Sağlık Bakanı Recep Akdağ Mehmetoğlu’na, "Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz. Daha ne yapalım" diye çıkışmış, olay basına yansımıştı.

Açık lise son sınıf öğrencisi olan evli ve 7 çocuk babası 30 yaşındaki Nurullah Mehmedoğlu’nun, normal lise mezunu olmadığı gerekçe gösterilerek, yeni şirket tarafından iş akdinin feshedildiği belirtildi.

Daha önce üç yıl süreyle Bölge Devlet Hastanesi’nde çalışan, bir yılı aşkın süredir de Kadın Doğum Hastanesinde santral operatörü olarak çalışan Mehmedoğlu, personel ihalesini alan yeni firmanın işine son vermesine tepki gösterdi. (BATMAN)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da 18 lise İHL'ye dönüştürülüyor

SONRAKİ HABER

Büyükşehir'den habersiz gece yarısı yıkımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...