22 Nisan 2017 09:59

İşçi Filmleri Festivali'nin bu yılki teması 'cesaret'

Bu yıl 'cesaret' teması ile düzenlenen 12. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nde 15 farklı ülkeden toplam 61 film gösterilecek.

Paylaş

İşçi Filmleri Festivali perdelerini bu yıl cesareti bulaştırmak için açıyor. 12. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 1-7 Mayıs tarihleri arasında izleyicilerle buluşacak. İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak gerçekleşecek festivalde bu yıl “Cesaret” teması ile 15 farklı ülkeden toplam 61 film gösterilecek.

2 Mayıs saat 19.30’da Şişli Kent Kültür’de yapılacak açılış gecesini Oyuncu Onur Saylak sunacak. Gecede her yıl olduğu gibi bir set işçisine plaket verilecek. Açılış Filmi olarak Kibar Feyzo gösterilecek. Kibar Feyzo filminin başrol oyuncularından Müjde Ar gecenin konuğu olacak.

12 Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 4 şehirdeki gösterimlerden sonra, ilerleyen günlerde birçok kenti kapsayan ve yıl boyu sürecek uzun bir yolculuğa çıkacak. Gösterimler yine ücretsiz olacak.

Türkiye ve dünyanın dört bir yanından, emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festival; Sine-Sen (DİSK), Dev Sağlık-İş (DİSK), Tez Koop-İş (TÜRK-İŞ), Tek Gıda-İş(TÜRK-İŞ), Ses (KESK), Türk Tabipleri Birliği, Halkevleri, ÇEVBİR, CAPULTV ve Sendika.Org tarafından düzenleniyor.

BİRÇOK İLK GÖSTERİMİN OLDUĞU ZENGİN FİLM PROGRAMI

12. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde içinde cesaret olan filmlerden oluşan bir seçki hazırlandı. Festival süresince; Karagözle Hacivat’ın din bezirganlarına karşı cesaretini, Ken Loach’un yeni filminde Daniel Blake’in çürüyen sosyal devlete karşı cesaretini, Ana Yurdu’da bir kadının taşra muhafazakarlığına karşı cesaretini, Babamım Kanatları’da şirketin önerdiği ölüm diyetini reddeden işçi eşinin cesaretini, Maho Ağa’ya karşı Kibar Feyzo’nun cesaretini, Zafere kadar Devrim filminde Filistinli devrimcilerin cesaretini, Demirden Ay’da Çinli şair işçilerin cesaretini, Major’da Stonewall’un siyahi cesaretini, Türkiye’de ilk defa gösterilecek Adalen 31’de İsveçli işçilerin cesaretini, Merci Patron’da Fransız işçi ailesinin cesaretini, Halkın Sanatçısı Halkın Savaşçısı Yılmaz Güney’in Umut, Arkadaş, Sürü, Yol ve Duvar’daki cesaretini, Dokunuş’ta gericilere karşı Aziz Nesin’in cesaretini, Tahir Elçi’nin onu ölümün üzerine yürüten cesaretini, izleyeceksiniz.

Yönetmenliğini Bo Widerberg’in yaptığı “Adalen 31” filmi, Çin’de akıllı telefon üretiminde çalışan işçilerin hayatını şair işçiler üzerinden anlatan Demirden Ay filmi ve Yönetmen Satsuo Yamamoto’nun 1960 yapımı filmi Silahsız Mücadele filmi Türkiye’de ilk kez gösterilecek.

Babamın Kanatları, Ana Yurdu, Tereddüt,  Rüzgarda Salınan Nilüfer gibi vizyona girmiş ama yeterli gösterim salonu bulamamış filmler de festivalimizde yer alıyor olacak.

Özgürleşen Seyirci: Emek Sineması Mücadelesi, Hoş Geldin Lenin, Kara Atlas, Üçyüzbir, Börklüce gibi onlarca belgesel gösterilecek

FESTİVAL FİLMLERİNİN 4 İLDEKİ GÖSTERİM YERLERİ

İstanbul’da Fransız Kültür Merkezi, Beyoğlu Sineması, Yeşilçam Sineması, Aynalı Geçit Etkinlik Mekanı, Barış Manço Kültür Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi , Kadıköy Halkevi, Nâzım Hikmet Kültür Merkezinde.

Ankara’da; Çağdaş Sanatlar Merkezi, Sinetopya, ODTÜ Vişnelik Tesisleri Ankara Üniversitesi İLEF Nazım Hikmet Kültür Merkezi Mimarlar Odası, SES Ankara Şube Ahmed Arif Parkı, Ethem Sarısülük Kütüphanesi, Batıkent Metro Jeoloji Mühendisleri Odası, Aşık Mahsuni Şerif Parkı Çayyolu Kent Meclisinde.

İzmir’de; İzmir Fransız Kültür Merkezi, İzmir Mimarlık Merkezi, İzmir Halkevi, İzmir Sanat, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Rauf Beyru Konferans Salonu, Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi Üçyol Uğur Mumcu Parkı Anfi Tiyatro Tarık Akan Gençlik Merkezi, Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi, Buca Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş, Yaşam Merkezi, Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli Kültür Merkezi İzmir Büyükşehir Belediyesi Bornova Kültür Merkezi İzmir Büyükşehir Belediyesi Gültepe Kültür Merkezi Nâzım Hikmet Kültür Evi-Bornova, Urla Toprak Sahne Tiyatrosu Necati Cumalı Sahnesinde gösterimler olacak. 

Diyarbakır’da ise TMMOB Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi, Eğitim Sen Diyarbakır şubesi salonlarında gösterimler gerçekleşecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

SES 9. Olağan Genel Kurulu devam ediyor

SONRAKİ HABER

Çukurova İnsan Hakları Akademisi başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...