22 Nisan 2017 09:00

Köln'de onbinler ırkçılığa karşı yürüyor

Irkçı Almanya için Alternatif (AfD) Partisinin kongresini yaptığı Köln’de antifaşist gösteriler düzenleniyor. 

Paylaş

Irkçı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin Köln'deki Maritim Oteli'nde genel kongresini toplaması üzerine bugün kentte onbinlerce insanın katıldığı antifaşist gösteriler yapılıyor. Bir gün önceden başlayan protesto gösterileri sırasında AfD kongresine katılacak olan delegelerin otele ulaşması engellenmek istendi.

4 binden fazla polisin görev yaptığı kentte sabahın erken saatlerine başlayan protesto gösterileri sırasında, Deutz'da yolu kapatan 100 kişilik bir grubun eylemi polis tarafından dağıtıldı. Kent merkezinde ise bir araba yakıldı.

“Köln Geçit Vermeyecek” inisiyatifi tarafından çağrısı yapılan ve Maritim otelinin karşısında bulunan Heumarkt alanında bir araya gelen binlerce kişi ellerinde nazilere karşı pankart ve dövizlerle eylem yapmaya başladı. Kadınlar ise alanda “Irkçılığa karşı kadın zinciri” oluşturarak, AfD'ye tepkilerini dile getirdiler.

Sendikalar, partiler ve antifaşist örgütler eylemde yerlerini aldılar.

Antifaşistler Köln içinde yapacakları yürüyüşten sonra yine Heumark'ta mitin düzenlenecek. Mitinge konuşmacı olarak Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı Haneloer Kraft, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir ve Sol Eşbaşkanı Katja Kipping katılacak ve bir konuşma yapacak. (Köln/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye nüfusunun yüzde 29’u çocuk

SONRAKİ HABER

Betonun üzerine lale, lalenin başına güvenlik koyuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...