22 Nisan 2017 07:47

Sezgin Tanrıkulu: Kürt seçmen dayatılan projeye ‘Hayır’ dedi

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, referandum sonuçları ve şaibelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Paylaş

Bölge illerindeki referandum sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Bütün baskıya, zulme, yıkıma ve kamu gücünün olağan üstü bir biçimde kullanılmasına karşı Doğu ve Güneydoğu’da Kürt seçmen dayatılan bu projeye ‘Hayır’ demiştir” dedi.

Referandum süresince bölge illerindeki askeri, siyasi ve bürokratik baskılara dikkat çeken Tanrıkulu, “Bundan iktidarın bir başarı ölçüsü çıkarması tamamen bir algı operasyonudur. Kendi başarısızlığını ve yaptığı baskı ve zulmü sahte bir başarı ölçüsü üstüne oturtmak istemiştir. 2 ay boyunca bölgede hangi baskının uygulandığını, özellikle de kırsal alanda hangi baskının uygulandığını çok iyi biliyoruz. Sonuçta seçmenin siyasi iradesini ortaya çıkaracak, siyasi aktörleri tutuklanmış, belediyelerine kayyım atanmış, örgütleri çalışamaz hale getirmiş ve el konulmuş, buna rağmen özellikle kentlerde kararlı bir şekilde ‘Hayır’ demiştir. Büyük bir sahtekarlık ile algı operasyonu ile bunu ters çevirmek halen hangi noktada durduğunu görmemektedir” diye konuştu.

Hükümetin ortaya koyduğu projenin Türkiye’de çoğulculuğu ortadan kaldıracağını söyleyen Tanrıkulu, “Hayır’la Türkiye’de Kürtler, Türkiye’nin her yerinde birlikte barış içinde yaşama sahip çıkmışlardır” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

TRT'den 'hayır' diyen Sabahat Akkiraz'a yasak!

SONRAKİ HABER

‘550 çocuğu cezaevinde tutanlar, bir oyuncağı çok görüyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...