22 Nisan 2017 07:45

Bozdağ: YSK kararları için Danıştay ve AYM’ye başvurulamaz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ‘YSK’nin verdiği kararlar aleyhine Danıştay ve Anayasa Mahkemesine başvurulamaz’ dedi.

Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP’nin referandum işlemlerini Danıştay’a taşımasına ilişkin, “YSK’nın verdiği kararlar aleyhine Danıştay ve Anayasa Mahkemesi dahil hiçbir mahkemeye, mercie başvurulamaz. Buna rağmen başvuru halinde, Anayasa ve yasalarımıza göre, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’ın ‘ret’ kararı dışında karar verme seçeneği yoktur” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP’nin 16 Nisan referandum işlemlerini Danıştay’a taşımasına Twitter’da değerlendirdi. Seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukların, şikayet ve itirazları inceleme ve kesin karara bağlama görevinin Yüksek Seçim Kurulu’nun olduğunu öne süren Bozdağ, “YSK'nın verdiği kararlar aleyhine Danıştay ve Anayasa Mahkemesi dahil hiçbir mahkemeye/mercie başvurulamaz. Buna rağmen başvuru halinde, Anayasa ve yasalarımıza göre, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’ın ‘ret’ kararı dışında karar verme seçeneği yoktur. Nitekim ayrımsız Anayasa Mahkemesi yapılan başvurulara kabul edilmezlik, Danıştay ise aynı gerekçelerle onlarca ret kararı vermiştir” dedi.

Anayasa Mahkemesi kararları ile Anayasanın yargı denetimi dışında bıraktığı işlemlerin bireysel başvurunun konusu olamayacağını savunan Bozdağ, demokrasilerde milletin kararı üstünde kararın bulunmadığını söyledi. Millet adına karar veren yargının, milletin sandıkta verdiği kararı üstüne karar veremeyeceğini ifade eden Bozdağ, “Milletin verdiği kararlar aleyhine hiçbir mahkemeye, mercie başvurulamaz. Milletin verdiği kararları, hiçbir mahkeme bozamaz, değiştiremez. Sandık sonuçları ve milletin iradesi, mahkeme kararıyla yok sayılamaz, değiştirilemez. Milletin kararı herkesi bağlar” dedi. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Yavuz Sultan Selim ve Kuzey Marmara için kamulaştırma kararı

SONRAKİ HABER

TRT'den 'hayır' diyen Sabahat Akkiraz'a yasak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...