21 Nisan 2017 18:53

İstanbul'da referandum protestoları 6’ıncı gününde

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde şaibeli referandum sonuçları protesto eylemleri yapıldı.

Paylaş

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde şaibeli referandum sonuçları protesto eylemleri yapıldı.
 

BAKIRKÖY ÖZGÜRLÜK MEYDANI'NDA TOPLANDILAR

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda 19.30'da toplanan yurttaşlar “Hayır, biz kazandık” pankartı açarak, “Her yer hayır, her yer direniş” sloganları attı. Daha sonra yürüyüşe geçen kalabalık, ara sokaklarda eylemini sürdürdü. Yaklaşık 1 saat ara sokaklarda sloganlar atarak yürüyen kitle, tekrar Bakırköy Özgürlük Meydanı'na geldi. Bazı vatandaşlar balkona çıkarak yürüyenlere destek verdi. Kitle daha sonra dağıldı.

KADIKÖY'DE SEMBOLİK OY PUSULALARI YAKILDI

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası binası önünde toplanan yüzlerce kişi “Referandum iptal edilsin” pankartı açarak, “Kadıköy uyuma 'Hayır'ına sahip çık”, “Hayır kabul etmiyoruz”, “Hayır bitmedi mücadeleye devam”, “Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor” sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. Ara sokaklarda yürüyen kitle, tekrar Bahariye Caddesi'ne geldi. 'Evet' ve 'Hayır'ın yazılı olduğu sembolik oy pusulalarını yakan kitle, halay çektikten sonra dağıldı.

BEŞİKTAŞ KARTAL HEYKELİ ÖNÜNDE BULUŞTULAR 

Saat 19.30'da Beşiktaş Kartal Heykeli önünde toplanan yüzlerce kişi, ellerinde 'Referandum iptal edilsin' yazılı pankart ile slogan atarak yürüyüşe geçti. Polislerin grubun arkasından yürüdükleri görüldü. Bir polis helikopteri de kitleyi havadan izledi. Ara sokaklardaki yürüyüş sırasında binaların pencerelerine çıkanlar tencere tava ile ses çıkararak eyleme destek verdi. Bir süre devam eden eylem sona erdi.

AVCILAR'DA PROTESTOLAR BÜGÜN DE SÜRDÜ

Avcılar’da saat 19.30'da araç trafiğine kapalı Marmara Caddesi'ndeki Deprem Anıtı önünde bir araya gelen yurttaşlar. “Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor” yazılı pankartı taşırken “Avcılar uyuma hayırına sahip çık”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber, ya hiç birimiz”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları attı. Zaman zaman alkışlı protesto yapan kitle, Belediye Havuz Meydanı önüne kadar yürüdü. Kitle yürüyüşe başladıkları anıtın önünde eylemi sonlandırdı. (DHA)


 

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta yaşamını yitiren asker sayısı 3'e çıktı

SONRAKİ HABER

AKP'nin sandık görevlilerine attığı mesajlar ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa