21 Nisan 2017 18:27

Esad: Kürtlerin özerklik talebi yeni anayasaya bağlı olacak

Beşar Esad Kürtlerin özerklik talebi için yeni anayasayla ilgili müzakerelerin beklenmesi gerektiğini öne sürdü.

Paylaş

Sputnik’e konuşan Beşar Esad, Kürt güçlerin Suriye’nin kuzeyinde özerklik talebi hakkında, "Barış zamanında özerklik ya da konfederasyon ya da başka bir yönetim tarzından söz edecek olursak, bu konu anayasaya bağlı olacak" dedi.

Beşar Esad, Kürt güçlerin Suriye’nin kuzeyinde özerklik istemesinin savaş koşullarında açıklanabilir olduğunu ancak barış zamanında bunun için bir neden bulunmadığını öne sürdü.

Sputnik’e konuşan Esad, Şam yönetiminin ülkenin kuzeyindeki Kürt bölgesini şu an için kontrol edemediğini söyleyip şu ifadeleri kullandı: “Barış zamanında özerklik ya da konfederasyon ya da başka bir yönetim tarzından söz edecek olursak, bu konu anayasaya bağlı olacak. Zira Suriye, farklı kültürlerin, etnik grupların, dinlerin, mezheplerin bir arada bulunduğu bir ülke. Bu nedenle, bu sosyal karmanın hiçbir kısmı Suriye’nin geleceğini tek başına tayin edemez, bunun için oybirliği gerekli.”

Esad, bu doğrultuda Kürtlerin özerklik talebi için yeni anayasayla ilgili müzakerelerin beklenmesi gerektiğini öne sürdü. Esad, Kürtlerin ezici çoğunluğunun özerklik ya da konfederasyon fikrine hiçbir zaman inanmadığını iddia etti. (DIŞ HABERLER)


 

ÖNCEKİ HABER

Trump: Vergi reformunu önümüzdeki hafta açıklayacağım

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta yaşamını yitiren asker sayısı 3'e çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...