21 Nisan 2017 14:27

KESK'liler, İBB çalışanının ahlaksız sözlerini protesto etti

KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, İBB çalışanı Ömer Akbayrak'ın cinsiyetçi, halkı kin ve düşmanlığı sevk eden sözlerini protesto etti.

Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, İBB çalışanı Ömer Akbayrak'ın cinsiyetçi, halkı kin ve düşmanlığı sevk eden sözlerini İBB Merkez Binası önünde protesto etti.  “Kadınlar ganimet değildir. İŞİD zihniyetine hayır” pankart açılan eylemde “İŞİD zihniyetine hayır”,  “Kadın bedeni üzerinden siyaset yapma”, “Kadınlar savaş ganimati değildir”, “Nefret söylemine hayır” dövizleri taşıdı.

‘HALA BİR İŞLEM YAPILMADI’

Eylemde ilk sözü alan CHP Milletvekili Ali Şeker şaibeli bir referandum sürecinden geçildiğini belirterek “Bunun hemen öncesinde Ömer Akbayrak denilen şahıs ahlaksız bir şekilde halkı kin ve nefret düşmanlığına sevk ederek, şeriat hukuku üzerinden bu referandumu bir savaş gibi göstermiştir. Kadınları savaş ganimeti olarak göstermiş. Ahlaksız bir paylaşımda bulunmuştur. Bu ahlaksız paylaşımda bulunan kişi evinde oturuyor. Şaibeli referandumu protesto eden yurttaşlar ise gözaltına alındı.Bu insanlık dışı paylaşımı atan kişiler birilerinden cesaret alıyorlar. İŞİD zihniyetindeki bu kişiler gözaltına alınmadıkları ve tutuklanmadıkları için bu ahlaksız paylaşımları devam ettirmekte. Onlara bu cesareti Başbakan, Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanı veriyor.Bu ahlaksız paylaşımlardan sonra kimse soruşturma açmadı. Biz bu paylaşımlardan sonra suç duyurusunda bulunduk hâlâ bir işlem yapılmadı, gözaltı yok” diye konuştu. Darbe girişiminden sonra halkı sokağa çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Şeker, “Şimdi de halk özgürlüğüne ve demokrasisine sahip çıkmak için sokağa çıkıyor. ‘Biz bu şaibeli sonuçları kabul etmiyoruz’ diyor. Halk kimseden talimat almıyor. Hayıra sahip çıkıyor. Siz ise sadece bir retweet  yaptıkları için gözaltına alıyorsunuz. Demokrasisine sahip çıkanlar, derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

CHP İBB Meclis Üyesi Ayşegül Okumuş Görgü,"Biliyorsunuz ülkemiz bir referandum süreci yaşadı. Bu süreçte siyasi partiler ve halkımız tercihleri yönünde görüş bildirdi. Ancak bunlardan biri var ki isminin dahi ağza alınmasından utanç duyulan İ.B.B çalışanı Ömer Akbayrak ve onun gibi düşünenler şunu çok iyi bilmeliler ki; biz kadınlar hayatlarımızı bir karanlığa hapsetmeye çalışan bu zihniyetin karşısında yaşam ve özgürlüklerimiz için, çocuklarımızın özgür kahkahaları ve gelecekleri için, şiddete, gericiliğe ve diktaya karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.  “Ömer Akbayrak durup dururken bunları yazmadı” diyen Görgü, “Son yıllarda ülkemizdeki egemen siyasal gücün, kadınlara bakışı ve kadın haklarına yaklaşımının meydan okumaya dönüştüğünün sonucudur. Biz CHP Grubu olarak savcılığa bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Sizlerin de suç duyurusunda imzasını görmek istiyoruz” dedi.

‘BU ZİHNİYETİN TUTUKLANMASI LAZIM'

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol ise şunları söyledi: “Bir hafta öncesinden bir referandum yapıldı. Kendi özgür iradesiyle hayır oyu kullananlar için iğrenç bir paylaşım yapıldı. Bu düşünce de olan sapık zihniyeti kınıyoruz. Bu sapık zihniyet hala dışarıdadır, bize söylenen açığa alındığıdır. Bir sürü onurlu KESK üyesi emekçileri ihraç ettiniz. İhraç edilecekler bu sapık zihniyettir onurlu mücadele veren insanlar değildir. Tehlikeli olan biz değil, bu sapık zihniyettir. Bu sapık zihniyet tutuklanması lazım. Bu olayın takipçisi olacağız.”

‘SİZLER İKTİDARDAN BESLENİYORSUNUZ’

İhraç edilen Eğitim Sen üyesi Muhammed Sevinçtekin, haksız hukuksuz yere ihraç edildiklerini belirtti. Sevinçtekin, “Bizler adaletin a’sından haberi olmayan kişilerce ihraç edildik.  Bizler bugün Ömer Akbayrak gibi sapık zihniyetli kişilerin zihniyetini protesto etmek için buradayız. İnsanlıktan, İslamiyet’ten nasibini almamış olanlara sesleniyoruz. Sizlerin, faşist iktidardan beslendiğinizi çok iyi biliyoruz. Sizler de gideceksiniz. Çünkü sizler bu halka zulüm ettiniz, kadınlara, çocuklara, emekçilere,  zulüm ettiniz.  Zalimler asla başarılı olamaz. Bu meydanları sizin gibi zihniyete asla bırakmayacağız” dedi.

‘BU ZİHNİYET İKTİDARIN İZ DÜŞÜMÜDÜR’

KESK adına açıklamayı Meryem Göktepe okudu. Ömer Akbayrak’ın paylaşımını hatırlatan Göktepe, “Her fırsatta toplumu ayrıştıran ve ötekileştiren, cinsiyetçi üslubuyla muhaliflere saldıran muktedirler "Hayır diyenleri "teröristlerle hareket etmekle" suçlamış ardından 15 Temmuz darbecileriyle birlikte hareket etmekle suçlamışlardır. Toplumu  ayrıştıran, kindar, nefret söylemleriyle saldıran, kendisinden olmayanı yok etmekle tehdit eden, kadını ganimet olarak gören bu zihniyet iktidarın iz düşümüdür, ve  cesaretini de işte tam da buradan almaktadır” diye konuştu. Göktepe, “Sosyal medya hesaplarından düşüncelerini açıkladıkları için ihraç edilen arkadaşlarımızın onurlu davalarını nasıl takip ediyorsak, insanlığa karşı nefret suçu işleyen ve açığa alındığı söylenen bu şahıs hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunarak hak ettiği cezayı alana kadar da peşini bırakmayacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz” dedi.

Eylem “Yaşasın demokrasi mücadelemiz”, “Kadına uzanan eller kırılsın”, “Kadınlar ganimet sayılamaz”, sloganlarıyla son buldu. (İstanbul /EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Bülent Kayabaş son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

Çocuk savcıdan talimat: Çocuk işçi çalıştırılmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa