21 Nisan 2017 14:19

Eğitim Sen: Mimar Sinan Anadolu Lisesi kapatılmasın

Eğitim Sen Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi’nin kapatılarak Giresun Üniversitesi’ne devredilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Paylaş

Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi’nin kapatılarak okulun Giresun Üniversitesi’ne devredileceği söylentileri üzerine bir açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Ergün Önal,"Mimar Sinan Anadolu Lisesi kapatılmasın" dedi.

Konuya ilişkin henüz yetkililerden resmi bir açıklama yapılmazken, okuldaki öğrenci velilerinin imza kampanyası başlattıkları ve okulun kapatılmaması için başta Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve vali Hasan Karahan olmak üzere yetkililer nezdinde harekete geçtikleri öğrenildi. 

Bir basın toplantısı düzenleyen Eğitim Sen Şube Başkanı Ergün Önal, “Okulların kapatılmak istenmesinin altındaki asıl nedenin, eğitimin tamamen paralı hale getirilmesine ve eğitimi piyasa ilişkileri içine çeken ticarileştirme uygulamalarına zemin hazırlamak, devlet okulları yerine özel okulları teşvik etmek olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“Okullar öğrencilerine sadece sosyal veya fen bilimleri öğretmez. Okul üyelerince ortaklaşa yapılan etkinliklerle süreç içerisinde üyelerinin paydasını ifade eden, herkesin kendinden bir şey bulduğu kendine özgü değerler ve normlar oluşturur” diyen Önal, “Bu oluşumu yaşatabilmek ve gelecek olan üyelere aktarabilmek ancak okulun ismiyle dün olduğu yerde bugün ve yarında var olabilmesiyle mümkündür. İstiyoruz ki Mimar Sinan Anadolu Lisesi bugüne kadar üyeleriyle oluşturduğu kendine özgü değerleri ve normları geleceğe aktarabilsin. Giresun’daki eğitim ve öğretime desteğine devam edebilsin. Kapatılmayla karşı karşıya kalan Mimar Sinan Anadolu Lisesi üyelerine sadece bireysel olarak değil örgütlü gücümüzle de yanların da olacağımızı ifade ediyoruz. Okullar kapatılmasın diyoruz” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Ankara Uluslararası Film Festivali başladı

SONRAKİ HABER

Bülent Kayabaş son yolculuğuna uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...